A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Нове сучасне обладнання дозволяє провести в Зінькові повноцінну діагностику очей

Дата: 07.02.2022 08:10
Кількість переглядів: 700

Жителям Зіньківщини тепер не треба витрачати час та кошти на поїздку для огляду окулістами сусідніх громад чи Полтави.

Частина медичного обладнання, закупленого для Зіньківської міської центральної лікарні за сприяння народного депутата України Олега Кулініча, – уже в дії. Ідеться, зокрема, про офтальмологічну апаратуру для вимірювання внутрішньоочного тиску та рефрактометр для визначення гостроти зору та структури ока пацієнтів.

Вони надають можливість лікарю діагностувати низку серйозних очних хвороб у людей. І на сьогодні жителям нашої громади вже не потрібно для цього їхати до офтальмолога в сусідню громаду, а то й у обласний центр, витрачати на це час та гроші. Наразі повноцінну сучасну діагностику та лікування можна пройти просто в Зіньківській міській центральній лікарні.

Новий апарат дозволить забути про механічні пристрої, робота з якими завжди була трудомісткою й небезпечною для очей пацієнта. Сучасний електронний тонометр очного тиску дає можливість проводити вимірювання максимально оперативно, точно та безпечно.

Перевірка й вимірювання внутрішньоочного тиску – важлива складова профілактики розвитку глаукоми на ранніх стадіях і її контролю на більш пізніх. На жаль, сучасна статистика констатує той факт, що глаукома стає все більш «молодим» і поширеним захворюванням і, більш того, перебуває на другому місці у світі серед причин виникнення сліпоти.

У зв’язку з тим, що глаукома характеризується безсимптомним перебігом на ранніх стадіях, лікар-офтальмолог Зіньківської міської центральної лікарні Світлана Силка настійно рекомендує людям після 40 років проходити тонометрію, тобто вимірювати внутрішньоочний тиск раз на пів року на безконтактному пневмотонометрі.

Іще один прилад, який допомагає фахівчині, – це автокераторефрактометр. Процедура, проведена за його допомогою, називається рефрактометрія – визначення оптичних властивостей ока. Вона суттєво полегшує роботу офтальмолога, бо дозволяє в короткий термін визначити рефракцію ока з достатнім ступенем точності й без використання додаткових засобів. Тобто з допомогою рефрактометра лікар-окуліст усього за 2-3 хвилини дізнається про стан оптичної системи ваших очей – короткозорість, далекозорість чи астигматизм. Відповідно до цього вирішує, який спосіб корекції зору буде оптимальним. Це можуть бути окуляри, контактні лінзи.

Щоб потрапити на прийом до офтальмолога, треба мати направлення від лікаря. За правилами, спочатку потрібно записатися на прийом до свого сімейного доктора, із яким ви уклали декларацію. Це можна зробити онлайн (в електронну чергу) або за телефоном: +38-05353-3-18-02. Аби дізнатися про призначений час прийому офтальмологом та отримати свою амбулаторну карту, необхідно звернутися в реєстратуру Зіньківської міської центральної лікарні. Телефон для довідок: +38-066-387-05-22.

Адміністрація міської лікарні

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора