A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Майже половина видатків бюджету – на освітню галузь

Дата: 08.02.2022 08:20
Кількість переглядів: 332

45,3% – саме стільки займає освіта в структурі видатків бюджету Зіньківської територіальної громади.

Нині освітня галузь ТГ представлена 19 закладами, які надають загальну середню освіту, 20-ма, що забезпечують дошкільну освіту, трьома закладами позашкільної освіти та інклюзивно-ресурсним центром.

Освітнім процесом охоплено 2133 учні. У 161 сформованому класі навчається 2038 дітей, інші 95 – за індивідуальною формою. Кількість дітей одного віку в закладі не перевищує чотирьох осіб. В 15 інклюзивних класах нараховується 19 учнів – усі, які потребують такого навчання.

Освітній процес у закладах загальної середньої освіти (ЗЗСО) здійснюють 333 педагогічні працівники, із них 34 освітянина мають стаж роботи до 10 років.

2021 року було створено Ставківський опорний навчально-виховний комплекс і Тарасівську гімназію, розпочато процес реорганізації Кирило-Ганнівського ЗЗСО І-ІІ ступенів та Артелярщинської початкової школи у філії. До Дейкалівського опорного ЗЗСО І-ІІІ ступенів приєднано філію «Новоселівський навчально-виховний комплекс». Припинено діяльність філії «Зіньківська загальноосвітня школа І ступеня».

Послуги з дошкільної освіти забезпечують 15 автономних закладів, два навчально-виховні комплекси та три структурні підрозділи ЗЗСО. До 39 груп зараховано 624 вихованці. Інклюзивною освітою охоплено двох дошкільнят. Черга відсутня. Є проблема в Артелярщинському, Високівському, Удовиченківському закладах дошкільної освіти – кількість зарахованих вихованців не перевищує п’яти, а відвідують заклади від одного до трьох дітей.

Комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр», що діє в ТГ, налічує п’ять працівників, 25 дітей у ній отримують корекційно-розвиткові послуги.

У ЗЗСО для дітей з особливими освітніми потребами профінансовано за рахунок субвенції з державного бюджету (217 тис. грн) проведення корекційно-розвиткових занять (на 110 тис. грн), закупівлю спеціальних засобів корекції (на 74 тис. грн).

Позашкільна освіта в громаді представлена трьома закладами: Будинком дитячої та юнацької творчості (20 груп, 320 вихованців), Зіньківськими станцією юних техніків (23 групи, 304 вихованці) та спеціалізованою дитячо-юнацькою спортивною школою олімпійського резерву з гандболу ім. В.П. Літвішка (14 груп, 178 вихованців). Останню з 1 січня переведено на фінансування з обласного бюджету, що повинно серйозно поліпшити матеріально-технічну базу та рівень підготовки в закладі. Забезпечують позашкільну освіту 24 педагоги.

Зі звіту міського голови про роботу міськради та її виконкому

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора