A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Заслухали звіти, внесли зміни до програм

Дата: 04.02.2022 09:07
Кількість переглядів: 436

28 січня відбулося перше засідання 12-ї сесії міської ради VIII скликання, на якій ухвалили 30 важливих рішень із питань, які стосувалися різних сфер життя громади.

Першим розглянули питання щодо звернення мешканців ТГ з приводу відміни рішень сільських рад про передачу газових мереж Зіньківському управлінню з експлуатації газового господарства в 2007-2011 роках. У результаті обговорення депутати вирішили утриматись від відміни раніше ухвалених рішень сільських рад про передачу газових мереж Зіньківському управлінню з експлуатації газового господарства, бо це суперечить чинному законодавству.

Також на сесії заслухали звіт міського голови про роботу міськради та її виконавчого комітету з листопада 2020-го по грудень 2021 років, затвердили звіт про виконання бюджету громади за 2021-й і план роботи Зіньківської міської ради на 2022 рік із врахуванням внесених депутатами пропозиції.

Депутати підтримали Програму придбання службового житла на 2022- 2025 роки, яка дасть змогу в подальшому вирішити кадрові проблеми в медицині. Окрім того, було внесено зміни до низки чинних програм у сфері охорони здоров’я, а саме: щодо підтримки Зіньківської міської центральної лікарні (придбання малого санітарного легкового автомобіля для перевезення хворих та іншого обладнання й матеріалів, необхідних для роботи медзакладу); безоплатного та пільгового забезпечення лікарськими засобами в разі амбулаторного лікування окремих груп населення громади; забезпечення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю технічними засобами для використання в побутових умовах.

Внесли на сесії зміни й до Програми благоустрою населених пунктів громади на 2022-2024 роки та Програми «Питна вода» на 2022-2025 роки, якою передбачено придбання глибинних насосних агрегатів, запасних частин, обладнання, комплектуючих матеріалів та ін.; програм підтримки та розвитку культури, фізичної культури та спорту, розвитку місцевого самоврядування, а також до структури й граничної штатної чисельності Зіньківського ліцею ім. М.К. Зерова (штатну чисельність збільшено на 2,5 одиниці) і Тарасівської гімназії (штатну чисельність збільшено на одну одиницю).

Депутати одноголосно підтримали пропозицію міського голови щодо співпраці Зіньківської міської ради та групи «Нафтогаз» у реалізації проєктів закупівлі комунальної спеціалізованої техніки для відділу з благоустрою та благодійної допомоги для поліпшення благоустрою населених пунктів громади у вигляді робіт спецтехніки, співпраці з буровим управлінням «Укрбургаз» для реалізації проєкту «Надання благодійної допомоги для поліпшення благоустрою населених пунктів Зіньківської громади у вигляді робіт спеціалізованої техніки».

Також на сесії розглянули низку питань, що стосувалися комунальної власності громади.

Підбиваючи підсумки засідання, міський голова Сергій Максименко подякував депутатам за спільну й злагоджену роботу та оголосив, що сесія не закривається, друге пленарне засідання буде проведено після розгляду земельних питань на засіданні постійної комісії з аграрної політики, земельних відносин, природокористування та планування території.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора