A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

У Шилівському закладі загальної середньої освіти провели акцію "Годівничка"

Дата: 31.01.2022 15:28
Кількість переглядів: 729

Ми живемо у мальовничому селі Шилівка, через яке протікає річка Грунь.   Над нею схиляються верби, на берегах ростуть вільхи, а навколо  – соснові ліси. Отож птаства у нас багато.  Та зима для птахів – це велике випробування. Коли надворі починаються холоди, їм доводиться нелегко. Тому і потребують пернаті  нашої допомоги.

Доброю традицією у Шилівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Григорія і Григора Тютюнників стало щорічне проведення взимку акції «Годівничка». Не став винятком і цей навчальний рік, хоча вніс деякі корективи в роботу. Учні школи на уроках трудового навчання та разом зі своїми батьками виготовили годівнички різних типів та розвісили їх на території закладу освіти. Виготовляли годівнички з дерева, картону, пластикових пляшок, природних та інших матеріалів. Годівнички вийшли на славу – красиві і на різний смак. Діти та їхні батьки дуже відповідально та творчо підійшли до роботи. Годівнички виготовляли усією сім’єю. І тепер,  завдяки спільним зусиллям, пташки мають місце, де підкріпитися.  Учні щодня приносять до годівничок щось поживне, ведуть спостереження за птахами. Скільки синичок прилітає! А зимує у нас більше десятка видів: горобець польовий, горобець хатній, грак, ворона сіра, сорока, сойка, синиця велика, синиця блакитна, дятел строкатий, омелюх, щиглик, голуб сизий,  повзик, галка, снігур.

Багато годівничок діти розвісили біля своїх домівок.

Якщо кожен із нас у зимовий час  зробить годівничку, насипить зерна, хлібних крихот, то цим допоможе перезимувати птахам. Давайте разом турбуватися про пернатих та зупиняти вимирання птахів узимку. Не будьмо байдужі й оберігаймо природу!

Шилівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів

імені Григорія і Григора Тютюнників

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора