A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Центр надання адмінпослуг та державної реєстрації інформує

Дата: 03.02.2022 08:10
Кількість переглядів: 402

Відділ «Центр надання адміністративних послуг та державної реєстрації» виконавчого комітету Зіньківської міської ради здійснює свою діяльність згідно з законом України «Про адміністративні послуги», актами Кабінету Міністрів та іншими нормативно-правовими документами у сфері надання адмінпослуг. Штатна чисельність відділу – 11 працівників.

Центр підключено до електронних реєстрів Міністерства юстиції: Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб – підприємців, Державного реєстру актів цивільного стану громадян та Єдиного реєстру довіреностей. Державними реєстраторами та адміністраторами отримано електронні цифрові підписи для роботи з електронними базами. Також його ЦНАП підключено до реєстру територіальних громад Державної міграційної служби.

У центрі надають послуги у сфері реєстрації нерухомості, громадських об’єднань, земельних відносин, реєстрації/зняття з реєстрації громадян, містобудування, архітектурно-будівельного контролю, послуги міграційної, пожежної, ветеринарної служб, послуги соціального характеру та інші, місцевого значення.

Цього року в ЦНАП повністю запроваджена інтеграція адміністративних послуг соціального характеру як одних із найбільш важливих і необхідних для громадян у блоку базових. На сьогодні відділ працює в програмному комплексі «Соціальна громада», надає 50 адміністративних послуг у цій сфері.

Центр підключено до реєстру територіальних громад у Державній міграційній службі. Адміністратори ЦНАП здійснюють реєстраційні дії із занесенням даних у цей реєстр. За 2021 рік актуалізовано відомості про 9150 жителів нашої громади.

Однією з найбільш поширених адмінпослуг Державного земельного кадастру є надання інформації у формі витягу з ДЗК. Для покращення якості надання адміністративних послуг у сфері земельних відносин, забезпечення доступності та зручності для суб’єктів звернень адміністратор центру пройшов стажування та отримав доступ до відомостей Держгеокадастру. Це дало змогу надавати громадянам витяги з ДЗК у центрі, без передачі до відділу Державного земельного кадастру.

У ЦНАП визначена відповідальна особа з генерування COVID-сертифікатів із використанням Єдиного державного вебпорталу електронних послуг або мобільного додатку «Дія».

За 2021 рік відділом надано 13945 адмінпослуг. Із них по лінії Держгеокадастру – 4657, ДМС – 360, міської ради – 578, (реєстраційні дії – 550, послуги містобудування та архітектури – 28), соціальних послуг – 2087, реєстрація речових прав на нерухоме майно здійснювалася 3472 рази, реєстрація юросіб, фізосіб та громадських формувань – 164. Громадянам надано 2627 довідок та 2195 консультацій.

Торік до бюджету Зіньківської міської територіальної громади за надані адміністративні послуги надійшло 1246,1 тис. грн.

З метою забезпечення якісного та кваліфікованого надання адмінпослуг адміністратори та реєстратори відділу проходять підвищення кваліфікації, інструктажі, беруть участь у вебінарах, проходять навчання, які організовує Полтавська обласна державна адміністрація, Міністерство цифрової трансформації та Мін’юст.

Громадяни можуть звернутися в ЦНАП із електронними копіями документів.

Для зручності, економії часу відвідувачів та оптимізації роботи відділу встановлено POS-термінал банку, тож безготівкову оплату за надання адміністративних послуг можна здійснити безпосередньо в центрі.

ЦНАП співпрацює з бюро правової допомоги м. Зіньків. Працівники останнього надають безоплатну правову допомогу громадянам просто в центрі другого четверга кожного місяця.

У своїй роботі фахівці відділу орієнтуються на потреби замовника послуги та їх оперативне надання. Для зручності ведеться попередній запис громадян на прийом.

Відділ розташовано в приміщенні, яке повністю переоблаштовано під ЦНАП, відповідає вимогам до таких центрів, а саме поділено на відкриту та закриту частини (зону очікування та зону обслуговування). Тут є також приміщення для зберігання архівних документів, санітарна кімната, створено місця для прийому громадян, обслуговування людей з інвалідністю, самообслуговування, дитячий куточок, встановлено пандус, кнопку виклику, передбачено місце для паркування автомобілів.

Начальник відділу «ЦНАП та державної реєстрації» виконавчого комітету Зіньківської

міської ради Віта Дахно


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора