A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Введено в експлуатацію нове медобладнання

Дата: 31.01.2022 13:10
Кількість переглядів: 253

На початку цього року в Зіньківській міській центральній лікарні було введено в експлуатацію новий відоендоскопічний комплекс Fujifilm (Японія). Це обладнання дозволяє на найвищому рівні проводити два вкрай необхідних високоточних діагностичних заходи – відеоезофагогатродуоденооскопію та відеоколоноскопію.

Перший – це візуальне дослідження стравоходу шлунку та дванадцятипалої кишки, другий – візуальне дослідження товстого кишківника. Вони дозволяють із високою точністю діагностувати майже всі захворювання цих органів, у тому числі онкологію на ранніх стадіях, коли її лікування ще є високоефективним. Відео- та фотофіксація дослідження, а також цифрова обробка інформації дозволяє, по-перше, скоротити тривалість процедури, по-друге, дає можливість лікареві вже після неї більш детально вивчити отримані дані. Усе це сприяє ефективній діагностиці та, як наслідок, вчасному й успішному лікуванню.  Збережена на цифрових носіях інформація дозволить у подальшому спостерігати за перебігом хвороби та контролювати ефективність терапії. Також нове ендоскопічне обладнання дозволяє брати матеріал для гістологічного дослідження, видалення невеликих пухлин, поліпів. Одною із важливих ендоскопічних процедур є зупинка кровотечі з виразки.

ВЕГДС та ВКС проводять за підозри на захворювання органів шлунково-кишкового тракту, хоча й не тільки. Позаяк на найбільш ранніх стадіях пухлинні захворювання органів ШКТ ніяк себе не проявляють (або їх симптоми не призводять до звернення за меддопомогою), дослідження треба робити задля профілактики. Так після досягнення 40 років уже слід пройти хоча б одну гастроскопію. Першу ВКС рекомендується провести у віці 50 років. У подальшому частоту обстежень визначить лікар залежно від стану здоров’я та виявлених змін.

За матеріалами з Фейсбук-сторінки першого заступника міського голови Олександра Теслі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора