A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

За рік отримали рекордну суму на розбудову

Дата: 31.01.2022 08:00
Кількість переглядів: 311

Завдяки активній участі в проєктах, конкурсах, грантах, спільній роботі міської ради з депутатами обласної та народним депутатом України Олегом Кулінічем на розвиток громади було залучено рекордну суму в 41 млн грн.

Кошти за різними напрямками надходили з державного та обласного бюджетів.

– Зокрема, завдяки Олегу Івановичу ми отримали 15 млн грн на реалізацію інфраструктурних проєктів та здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку. Ці гроші були направлені на придбання медичного обладнання для міської лікарні (рентгендіагностичного комплексу, гістероскопа й помпи іригаційної, ЛОР-комбайна, системи ендоскопічної візуалізації для гастроскопії та колоноскопії, апарата штучної вентиляції легень та капітального ремонту водопровідних мереж по вулицях Гагаріна й Гончарній, придбання двох дитячих майданчиків в ясла-садки №1 та №2 в Зінькові, ігрових кімнат для закладів дошкільної освіти та інтерактивних комплектів для навчальних закладів), – розповів міський голова Сергій Максименко. – Найбільша серед громад області сума (5,451 млн грн) була залучена з державного бюджету на проведення швидкісного широкосмугового інтернету до 25 сіл. Підключено 66 об’єктів, серед них – 20 фельдшерсько-акушерських пунктів, 21 сільський будинок культури, 9 шкіл, 10 бібліотек, 6 дитячих садків.

За рахунок коштів обласного бюджету (фонду розвитку територій) було придбано ШВЛ-апарат для реанімаційного відділення, 3 млн направлено ремонт автошляхів (на умовах співфінансування з ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області»).

Також на умовах співфінансування обласна рада виділила понад половину коштів (1,32 млн грн) на придбання сміттєвоза МАЗ із відвалом, шкільного автобуса (1,2882 млн грн), 150 євроконтейнерів для твердих побутових відходів (460 тис. грн), п’яти мультифункціональних майданчиків (2,16 млн грн), 145 ноутбуків для вчителів (1,8 млн грн), обладнання для харчоблоків шкіл (242,6 тис. грн).

2,575 млн грн було залучено на проведення капремонту внутрішніх туалетів опорного закладу – школи №1 у Зінькові. На 756,5 тис. грн із держбюджету закуплено меблів, комп’ютерного та іншого обладнання для учнів початкових шкіл громади.

Міська рада активно брала участь у конкурсах проєктів. Три ініціативи, подані до Громадського бюджету Полтавської області, а саме: «Відеостудія: складова STEM освіти», «Допоможемо повірити в себе» і «Велопарковка – здоровий спосіб життя», стали переможцями, отримавши з обласного бюджету 199,1 тис. грн.

Проєкти Тарасівського старостату «Чисте село – окраса нашого краю» та «Корисно і естетично – придбання подрібнювача гілок в Тарасівський старостинський округ» перемогли торік у щорічному Конкурсі екологічних громадських ініціатив Полтавської області, залучивши до бюджету нашої ТГ майже 64 тис. грн.

Міська рада з проєктом «Надання послуг з монтажу та налагодження роботи телекомунікаційного обладнання системи відеонагляду в рамках проєкту «Безпечне місто» на об’єкти Зіньківської територіальної громади» стала 2021-го переможцем обласного конкурсу проєктів розвитку громад. Уже цього року на його реалізацію надійде 600 тис. грн з обласного бюджету.

Активними були зіньківці торік і в конкурсі проєктів «Бюджет участі Полтавської області», вигравши три: «Оновлення дитячих майданчиків садочка №1 міста Зіньків», «Створення молодіжного простору в місті Зіньків», «Паркова зона для відпочинку жителів села Бобрівник». Завдяки цьому 2022-го з обласного бюджету на їх реалізацію надійде 280,9 тис. грн.

2021 року між міською радою та ГПУ «Нафтогазвидобування» був підписаний меморандум про співпрацю, який передбачав надання фінансової підтримки на загальну суму 663 тис. грн на об’єкти соціальної інфраструктури Ставківського, Кирило-Ганнівського, Пишненківського та Проценківського старостатів, а також спецтехніки (автовежі, крану, грейферного навантажувача) для Зінькова та сіл громади на безоплатній основі. У рамках цього меморандуму за проєктом «Нове село» для Ставківського старостинського округу були закуплені контейнери для сортування ТПВ, гідравлічний прес для пресування відходів у пластику, а також подрібнювач для гілок; у Пишненках створено паркову зону відпочинку (129,96 тис. грн); у Кирило-Ганнівці на території школи встановили сучасний майданчик із тренажерами (106,84 тис. грн), придбали ноутбуки та медобладнання для ФАП (128,6 тис. грн). У Проценківський ФАП закуплено медичне обладнання на суму 97,8 тис. грн.

У конкурсі грантів «Енергія життя», що проводив «Нафтогаз України», перемогу здобула Ставківська школа, отримавши 100 тис. грн на створення касу робототехніки.

Рішенням восьмої сесії міської ради від 9 липня було започатковано конкурс проєктів «Громадський бюджет», який покликаний акумулювати ініціативи активних жителів нашої громади – коли кожен обирає, на які потреби доцільно спрямувати бюджетні кошти. Було подано 14 проєктів, із яких переможцями стали п’ять, а саме:

«Простір активного дозвілля для осіб з інвалідністю та людей похилого віку Зіньківської територіальної громади»; «Студія здоров’я осіб з інвалідністю та людей похилого віку Зіньківської територіальної громади» (автор – Юлія Попович, вартість –16500 та 43329 грн); «Здорова молодь – запорука здорової нації» – облаштування спортивного майданчика безпечними вуличними тренажерами в Шилівському старостинському окрузі» (Віра Кімлик, 49206 грн); «У ритмі молоді» – придбання музичної апаратури для потреб жителів в Шилівському старостинському окрузі» (Тамара Кащенко, 49 998 грн); «До чистих джерел» – збільшення кількості джерел, та їх облагородження в урочищі Підгір’я» (Сергій Ковальов, 20000 грн). Загалом на реалізацію цих ініціатив буде виділено цього року 179 033 грн із бюджету Зіньківської громади.

Фото без опису 

 Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора