Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Партнерство заради розвитку громади

Дата: 28.01.2022 15:00
Кількість переглядів: 354

Керівництвом міської ради впродовж чотирьох днів було проведено робочі зустрічі з очільниками найбільших агропідприємств та фермерських господарств громади, на яких детально проаналізували не лише стан сплати податків та обговорили наявні земельні проблеми, а й підбили підсумки соціально-економічного партнерства за 2021 рік.

Приємно, що майже всі господарюючі суб’єкти заявили про наміри й цього року працювати за соціальними угодами, надаючи старостатам фінансову підтримку в розмірі не менше 50 грн за 1 га землі, яку обробляють.

Соціально-економічне партнерство будується на зацікавленні кожної зі сторін у результаті спільної діяльності. Однак чи не найбільшим досягненням цього партнерства є активізація навколо розв’язання актуальних проблем.

Більшість сільськогосподарських підприємств, фермерів і фізичних осіб – підприємців, які займаються вирощуванням сільгоспкультур та тваринництвом на території Зіньківської громади, уклавши додаткові угоди до договорів оренди землі, у яких установлено розмір орендної плати 12% від нормативно-грошової оцінки землі, сплативши відповідно до норм чинного законодавства податки й збори до державного та місцевого бюджетів, інвестують у громаду, допомагаючи в її повсякденному житті, забезпечують населення робочими місцями, надають допомогу в благоустрої сіл, ремонті доріг, приміщень, розчищенні доріг від снігу, обкошуванні узбіч, вивезенні сміття, забезпечують подарунками до свят, надають спонсорську допомогу для проведення культурно-масових, спортивних заходів та ін.

Слід відзначити такі господарства, які не стоять осторонь проблем громади, а допомагають її розвитку (деякі з них є основними бюджетоутворюючими агропідприємствами для нашої ТГ): ТОВ «Бурат-Агро», СТОВ «Воскобійники», СТОВ «Благовість», ТОВ АФ «ім. Довженка», ПП «Картопля Полтавщини», ТОВ «Октан», СТОВ «Говтва», ПОСП АФ «Перемога», ФГ «Оболонь-Агро», ПСП «Комишанське», ФГ «Агро-ЛВЮ», СТОВ «Агро-сервіс», ДП «Інтеграл-Агро», ТОВ «Відродження», СБК «Бір», ТОВ «Агро-край» та інші.

Ці аграрії залучають інвестицій і в межах чинного законодавства та власних можливостей здійснюють благодійну діяльність, яка направлена на оновлення та розвиток об’єктів соціальної інфраструктури Зіньківської громади.

Розуміючи, що дієве партнерство є запорукою успішності краю, маємо надію, що всі сільгоспвиробники 2022 року долучаться до співпраці.

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора