A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Якість стоматологічних послуг Зіньківської лікарні – на висоті

Дата: 27.01.2022 09:15
Кількість переглядів: 452

У комунальному медзакладі громади надають якісні стоматологічні послуги.

2020 року в нашій країні була реорганізована стоматологічна служба, велику частину стоматвідділень у державних та комунальних закладах охорони здоров’я скоротили. Відбулося скорочення штату стоматологів і в колишньому Зіньківському районі. Проте в КНП «Зіньківська міська центральна лікарня» стоматологічну службу вдалось зберегти. І на сьогодні за адресою м. Зіньків, вул. Івана Петровського, 3, ця стоматологія успішно працює.

Медичні послуги населенню тут надають два стоматологи-терапевти, хірург-стоматолог, дитячий стоматолог та медичні сестри. У стоматологічному підрозділі є все необхідне обладнання для надання невідкладної та планової стоматологічної допомоги високого рівня: сучасні спеціальні стоматустановки, рентген-апарат, якісні пломбувальні матеріали та ін. Лікарі-стоматологи Зіньківської МЦЛ мають високий рівень кваліфікації та можуть у комплексі вирішувати складні завдання. Поряд із лікуванням класичної стоматологічної патології (карієс, стоматити, пародонтити та ін.), хірург-стоматолог виконує оперативні втручання з видалення пухлин, зубів, розтин при запальних процесах, видалення каменів із протока слинної залози, шинування щелепи при її переломах та багато іншого. Завдяки використанню сучасних способів анестезії всі маніпуляції відбуваються безболісно.

Вільну частину приміщення за вказаною адресою орендують фізичні особи-підприємці. Тут працюють стоматолог-ортопед, ортодонт (протезист) і терапевт-стоматолог, які надають послуги з лікування й протезування зубів.

Для довідки. Стоматологія – це наука про ротову порожнину, тобто, як зрозуміло з цього визначення, ідеться не тільки про здорові та красиві зуби, як вважає багато людей. Крім різних захворювань зубів, лікарі-стоматологи діагностують та лікують багато захворювань ротової порожнини (різні новоутворення та запальні процеси), захворювання шкіри, м’язів, кісток і суглобів щелепно-лицевої ділянки.

«Стоматологічне» здоров’я набагато важливіше, ніж може видатися на перший погляд. Від стану здоров’я зубів та ротової порожнини напряму залежить функціонування травної системи. Невилікувані патологічні процеси в ротовій порожнині можуть стати причиною цілої низки здавалось би не пов’язаних із ними захворювань внутрішніх органів. Щоб не допустити цього, краще вчасно звернутися до стоматолога.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора