A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

«Фея-кондитерка» показала, як приготувати гарні капкейки

Дата: 25.01.2022 11:25
Кількість переглядів: 288

У Регіональний центр професійно-технічної освіти м. Зіньків завітала випускниця Валерія Тіщенко, щоб показати майстер-клас із приготування шоколадних капкейків із карамельною та вишневою начинкою.

Ця талановита художниця, творець кондитерських шедеврів – справжній професіонал і сучасний кондитер. Поспілкувавшись із нею, дуже приємно було чути з її вуст хороші слова про наш навчальний заклад:

– Я народилася й проживаю в Зінькові. За покликом серця – кондитер. Уже майже чотири роки я готую смачні тортики та різноманітні десерти на замовлення. Можу впевнено сказати: це справа мого життя! Найсолодше та найприємніше в моїй діяльності – це зворотний зв’язок від поціновувачів моїх смаколиків. Завдяки їм я росту, розвиваюся й кожного разу працюю ще з більшою віддачею та любов’ю, – говорить Валерія Богданівна.

Майстриня має вищу освіту за спеціальністю «Менеджер зовнішньоекономічної діяльності». Навчалася в Полтавському університеті економіки та торгівлі. Майже п’ять років пропрацювала на посаді менеджер із ЗЕД. Каже, що дуже цінує цей досвід, але мрія стати кондитером, відкрити свій заклад була сильнішою. Тому вирішила звільнитися й вступити до Регіонального центру професійно-технічної освіти м. Зіньків за фахом «Кухар, кондитер».

– Ось так я змінила своє життя на 365 градусів. Хто знає, як це могло обернутися, але я ризикнула. Підтвердженням того, що зробила правильний крок, стала колосальна підтримка мого майстра. Вона в мене вірила більше за всіх! Так буває в житті, що зовсім не зна йома тобі людина стає твоїм провідником та опорою. Мабуть, це тому, що вона сама горить своєю справою й у кожного учня вкладає душу та серце, – вважає Валерія Тіщенко. – Після навчання почалася моя практика, перші кроки у велике майбутнє. Моє кредо: «Ваше свято – це і моє свято також». Хоч кондитер – це не найближчий родич, але він щиро радіє вашим гарним новинам, сімейним заходам, весіллям, народженням діточок і так по колу… Я #фея_кондитер, і я пишаюся цим! У процесі моєї діяльності продовжую навчання, підвищую свою кваліфікацію за допомогою онлайн-курсів. А цього літа пройшла практичний курс від Torteria school в Києві. Тепер я ще краще вмію оформляти багатоярусні тортики, темперувати шоколад, працювати з трафаретами, дорогими інгредієнтами, різними видами покриття тортиків та декоруванням. Деякі рецепти, які привезла з курсів, уже стали бестселерами на думку моїх клієнтів. І я надзвичайно тішуся, що зіньківці обирають для себе найкраще.

Напередодні Новорічних та Різдвяних свят Валерія Тіщенко поділилася здобутими знаннями зі своїми молодшими колегами з навчального закладу.

– Вважаю своєю місією та завданням показати їм, що професія кондитера – це престижно, достойно, цікаво, креативно. Постійно знайомишся з новими людьми, а головне, даруєш їм радість та щастя й отримуєш натомість у сотні разів більше. Я вважаю, що здобувати будь-яку технічну професію – це не соромно. За такими спеціалістами – майбутнє нашої держави. Про це говорять на всіх бізнесових самітах. У якийсь момент управлінців стало більше, ніж першокласних спеціалістів… Тому вибір за вами. Завжди можна розвернути своє життя на 365 градусів, і хто знає… – зауважує Валерія Богданівна.

Алла Брічікова

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора