A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Обговорили питання міжмуніципального співробітництва щодо лікарні

Дата: 24.01.2022 08:03
Кількість переглядів: 328

17 січня на засіданні виконавчого комітету Зіньківської міської ради затвердили план роботи виконкому на 2022 рік. Окрім того, присутні заслухали інформацію про підсумки річної роботи зі зверненнями громадян та призову військовозобов’язаних громади на строкову військову службу торік восени.

Члени виконкому погодили списання з балансу громади багатоквартирного житлового будинку по вул. Воздвиженській, 88, позаяк його мешканцями утворено ОСББ «Мрія» й у подальшому будинок буде передано на баланс цього об’єднання.

Також члени виконавчого комітету погодили тарифи на послуги з поводження з рідкими побутовими відходами. Чинні були затверджені рішенням виконкому Зіньківської міської ради №75 від 8 квітня 2015 року на рівні 57,62 грн/1 куб. м для населення, 63,11 грн/1 куб. м для бюджетних установ та 71,34 грн/1 куб. м для інших споживачів. В умовах зростання основних складових тарифів, зокрема рівня мінімальної заробітної плати та відповідно сум відрахувань, складових вартості електричної енергії та паливно-мастильних матеріалів, виникла невідповідність чинних тарифів фактичним витратам на виробництво послуг із поводження з рідкими побутовими відходами. У зв’язку з цим, щоб КП «Зіньківський комунгосп» міг належним чином функціонувати, виникла нагальна необхідність приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня. Тепер за послуги з поводження з рідкими побутовими відходами усі категорії споживачів платитимуть по 137,84 грн/1 куб. м. У цьому тарифі собівартість – 114,87 грн/1 куб. м, прибуток – 0,00 грн/1 куб. м; ПДВ – 22,97 грн/1 куб. м.

Крім того, члени виконкому одноголосно погодили питання про організацію співробітництва Опішнянської та Зіньківської громад щодо спільного утримання лікарні. Зіньківський міський голова Сергій Максименко зазначив, що на сьогодні питання медицини є пріоритетним у діяльності органів влади, і не лише через коронавірусну пандемію. Саме тому для координації дій необхідно об’єднати ресурси Зіньківської та Опішнянської громад, жителів яких обслуговує лікарня й на території яких розташовані її відділення. З метою укладання в подальшому відповідного договору міжмуніципального співробітництва наразі необхідно витримати законодавчо визначену процедуру, а саме розглянути питання на засіданні виконкому та сесії міської ради.

Також під час засідання члени виконавчого комітету затвердили переліки об’єктів і видів оплачуваних суспільно корисних робіт, безоплатних і оплачуваних громадських робіт на території Зіньківської громади на 2022 рік; ухвалили рішення направити звернення виконкому до депутатів Зіньківської міської ради про затвердження на сесії технічних документацій із землеустрою чотирьох громадських пастівників на території Покровського старостату; розглянули питання про першочергове забезпечення дровами пільгових категорій населення, надання жителям громади одноразової матеріальної допомоги на лікування та поховання. Окрім того, розглянули на засіданні виконкому й низку майнових питань, передбачених у порядку денному, ухваливши в підсумку відповідні рішення.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора