A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

У старостинських округах Зіньківської громади почали освячувати воду

Дата: 18.01.2022 16:08
Кількість переглядів: 327

18 січня православна церква святкує Надвечір’я Богоявлення, яке також називають Хрещенським (Другим) Святвечором або “Голодною кутею”.

Головний символ Водохреща — вода. Її починали освячувати ще 18 січня. Вважалося, що освячена перед Голодною кутею вода має більше цілющих властивостей, ніж та, яку освятять 19 січня. Освячує воду священник після святкової молитви. Потім люди забирають собі додому воду, яка повинна стояти до наступного року. Цю воду пили, лікуючись від різних хвороб, нею кропили оселю.

Традицію освячення води бережуть і в Зіньківській громаді. Сьогодні у Великопавлівському, Власівському, Дейкалівському, Тарасівському, Удовиченківському та Шилівському старостинських округах відбулося освячення води.

Тож нехай Господь обдарує кожну родину нашої громади міцним здоров’ям, достатком, спокоєм і миром, а священна Йорданська вода додасть сил і натхнення для добрих справ і нових звершень!

На зображенні може бути: 10 людей, люди стоять та снігНа зображенні може бути: 13 людей, люди стоять, дерево та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 13 людей, люди стоять та снігНа зображенні може бути: 6 людей та люди стоятьНа зображенні може бути: 7 людей, люди стоять та у приміщенніНа зображенні може бути: 3 людини, люди стоять та у приміщенні


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора