A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Пиріжки школярам на новорічне свято пекли вже в новій печі

Дата: 18.01.2022 08:05
Кількість переглядів: 256

Для якісного приготування страв до їдалень навчальних закладів, у яких кількість учнів становить 400 і більше осіб, на умовах співфінансування з обласного бюджету та бюджету Зіньківської територіальної громади (105,3 тис. грн) було придбано м’ясорубку, машину для переробки овочів, картоплечистку, тістоміс, хліборізку, піч пароконвекційну. Це обладнання отримали Зіньківський ліцей ім. М.К. Зерова та опорний заклад «Зіньківська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №1». Уже після зимових канікул його починають використовувати в харчоблоках навчальних закладів, адже реформування системи приготування їжі в школах та оновлене меню підвищить рівень харчування дітей.

Окрім того, дбаючи про здорове харчування маленьких жителів громади, завдяки платникам податків депутати міської ради виділили кошти в сумі 103,4 тис. грн для придбання в харчоблоки дошкільних закладів освіти та шкіл у старостинських округах морозильної камери, холодильника, електричних духових шаф, блендерів, міксерів, пароварок. Частина закупленого обладнання вже працює. Наприклад, у Дейкалівському опорному закладі на новорічне свято для дітей напекли смачних пиріжків уже в новенькій печі.

Здорове харчування – найважливіша запорука нормального фізичного розвитку малечі. Усім нам хочеться, щоб діти із задоволенням йшли до шкільної їдальні, а батьки були при цьому впевнені, що харчування там – корисне для здоров’я.

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора