A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Якісній питній воді – бути!

Дата: 14.01.2022 14:05
Кількість переглядів: 319

На засіданні виконкому Зіньківської міськради розглянули питання щодо розв’язання проблем із забезпечення мешканців громади питною водою в рамках програми соціально-економічного розвитку на 2022-й та «Питна вода» на 2022-2025 роки. Це питання доцільно було б умовно розділити на дві частини. До першої – віднести діяльність МКП «Зіньківський комунгосп», яке в штаті має відповідних спеціалістів та утримує мережу водопостачання й забезпечує в місті подачу води нормальної якості.

Міська мережа налічує 15 артсвердловин з оформленими дозвільними документами. В останні роки в Зінькові за кошти міського бюджету було проведено заміну близько 7 км водогонів по вулицях Тютюнника, Івана Петровського, Воздвиженській, Шевченка, Горького, Беївській, Прохорова, Першотравневій, Гончарній, Погрібняка. Переврізання до центрального водогону тут проводили за рахунок споживачів, бо вартість робіт на це не передбачена кошторисними документами.

Так, 2021 року використано майже 3 млн грн на ремонт водопроводів по вулицях Гагаріна та Гончарній у Зінькові та по вул. Миру в Покровському, де було виготовлено проєктну документацію. Ці кошти отримано субвенцією з держбюджету завдяки активній позиції народного депутата Олега Кулініча. 2022-го роботи з ремонту водогонів продовжать. А на 2024 рік у громаді заплановано отримання ліцензії на провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання.

Друга частина – це забезпечення питною водою в селах. Тут налічується 30 артсвердловин. Міською радою зібрано всю базу даних по цих об’єктах. Мережі були збудовані 30-40 років тому. Зі всіх старостатів ТГ отримано інформацію щодо потреби в ремонті водогонів, адже пориви на них відбуваються щодня. Для ремонтів залучаємо комунгосп, але часто роботи оплачують і виконують самі жителі. Так не повинно бути. Така система роботи потребує змін, і починати необхідно з оформлення документів на артсвердловини. Далі – встановлювати точки обліку електроенергії, та спільно з депутатами міськради вирішувати питання утримання водопровідних мереж.

Програмою «Питна вода» на 2022- 2025 роки передбачається виконання найбільш капіталовитратних заходів, які дадуть змогу докорінно покращити забезпечення населення Зіньківської громади якісною питною водою в достатній кількості.

Якість питної води та її вплив на здоров'я населення » Болехівська міська  рада


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора