A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Добрим людям на здоров’я!

Дата: 14.01.2022 10:07
Кількість переглядів: 224

З давніх-давен через тиждень після Різдва відзначається Щедрий вечір. У народі цей день називають Меланки. За традицією святкування супроводжуються обрядом вітання із побажаннями щастя, здоров’я та добробуту в новому році. Цих гарних народних звичаїв та традицій дотримуються і в Шилівському старостаті.

У Шилівці – співучий народ, тому і щастя бажають піснями. Часи змінюються, але ці свята тут залишаються популярними й сьогодні.

Веселою ватагою святково вбрані аматори Шилівського сільського клубу пройшли вулицями нашого села. Подарували односельцям гарні щедрівки, українські пісні, огорнули кожного своєю творчою колоритністю і чарівним співом.

Щедрування, то ніби сакральний звичай! 13 січня було дуже багато тепла, щирості, відкритості, любові, затишку, веселощів та радості. Але особливу вдячність висловлюємо нашій команді імпровізаторів, яка не просто щедрувала, а віддавала частинку себе цій справі, серед них – Тамара Кащенко, Наталія Шершінь, Катерина Іщенко, Ніна Безвіконна, Аліна Бережна, Наталія Довбня, Владислав Фролов, Станіслав Олефір, Олена Ященко.

Цикл новорічно-різдвяних свят майже завершився, залишивши по собі світлі, яскраві враження у кожного з нас. Невимовно приємно, що у ці дні, окрім традицій збиратися родинами за святковим столом, є люди, здатні  організувати свято ще й для своїх земляків, кожен із яких щороку чекає цих щедрівників у власній господі.

Тож нехай різдвяні свята подарують вам і вашим родинам Господнє благословення, а в оселях завжди будуть достаток, мир та злагода!

Шилівський старостинський округ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора