A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Зіньківська міська центральна лікарня отримала нове сучасне медичне обладнання

Дата: 30.12.2021 12:40
Кількість переглядів: 491

Зіньківська громада отримала сучасне та дороговартісне медичне обладнання, яке не завжди є і у закладах охорони здоров’я обласних центрів. Адже поставлена мета - забезпечити наших мешканців усім набором медичних послуг, і ми поступово до цього рухаємося! Притому намагаємося робити все комплексно, а це й ремонт Зіньківської міської центральної лікарні, і закупівля обладнання, і залучення спеціалістів, яких вдалося забезпечити житлом і належно мотивувати.   

Вкрай важливий той факт, що кошти на це обладнання отримані за рахунок субвенції з державного бюджету завдяки активній позиції народного депутата Олега Кулініча. Тому що 10 млн грн — це для громади дуже значний фінансовий ресурс і сама вона закупівлю цього обладнання точно б “не витягла”. І варто додати, що такі значні кошти ще жодного разу не надходили до громади на вирішення питань охорони здоров'я. 

Частина медичного обладнання, закупленого для Зіньківської міської центральної лікарні, вже в дії. Уже працює офтальмологічне обладнання для вимірювання очного тиску і рефкератометр для визначення гостроти зору та структури ока пацієнтів, що дає змогу лікарю діагностувати ряд серйозних очних хвороб пацієнтів. Таким чином, жителі нашої громади відтепер не витрачатимуть час та кошти на поїздку до медичних закладів обласного центру, а зможуть пройти повноцінну сучасну діагностику та лікування в Зіньківській лікарні.

Завдяки залученим народним депутатом коштам Зіньківська громада отримала цифровий рентгенапарат, відеоендоскопічний комплекс із відеогастроскопом та відеоколоноскопом, хірургічну стійку для проведення гістероскопічних операцій та маніпуляцій в гінекології, автоматизовану установку «ЛОР-комбайн» для лікаря отоларинголога. 

Також у Зіньківській лікарні працюють два нові апарати для штучної вентиляції легенів, які медики використовують при лікуванні важких випадків коронавірусу. Один із апаратів був закуплений з обласного бюджету, тож принагідно дякую за це Полтавській обласній раді та її голові Олександру Біленькому. 

Більша частина придбаного високотехнологічного сучасного медичного обладнання, яке необхідне для надання якісної медичної допомоги, спеціалісти ще розпаковують і підключають. Але вже зрозуміло, що якість медичної допомоги пацієнтам підвищиться в рази. І це не може не радувати, бо Зіньківщина нарешті рухається до комфортного і якісного медичного обслуговування!

На зображенні може бути: 1 особа, стоїть та у приміщенніНа зображенні може бути: у приміщенніНа зображенні може бути: у приміщенні


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора