A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Відбулося пленарне засідання одинадцятої сесії міської ради

Дата: 25.12.2021 09:51
Кількість переглядів: 390

24 грудня 2021 року, відбулося засідання одинадцятої сесії восьмого скликання  міської ради.

На початку засідання міським головою була  вручена Почесна грамота  ювіляру  Бражнику Володимиру Івановичу, енергетику МКП «Зіньківський комунгосп» за багаторічну сумлінну працю та з нагоди  70-ти річчя від дня народження.  Також Почесні грамоти Департаменту агропромислового розвитку  Полтавської облдержадміністрації  отримали тракторист-машиніст СТОВ «Благовість» Анатолій Манойло і  тракторист-машиніст  ФГ «Доля Нова»  Юрій Фурса за багаторічну сумлінну працю та з нагоди Дня працівників сільського господарства.

Отримав і  опорний заклад «Зіньківська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів» 1» Зіньківської міської ради почесну спортивну нагороду Національного  олімпійського комітету  України за значний внесок у виховання школярів та збереження історичної спадщини олімпійського руху України.

Лікарю-анестезіологу  КНП «Зіньківська міська центральна  лікарня»  Ксенії Рубаник вручено ордер на службову  квартиру, придбану Зіньківською міською радою.

Разом із міським головою на засіданні сесії  зареєструвався 21 депутат із 26 депутатів міської ради.

На  сесії  міської ради були присутні учасники  АТО/ООС, які не можуть вирішити  питання затвердження документації із землеустрою та отримати  у власність  земельні ділянки.  Ці  громадяни від Держгеокадастру вже отримали відповідні  дозволи, виготовили документи, заплативши кошти, а отримати у власність землю не мають можливості,  маючи на це законне право. 

У зв’язку  з цим одноголосно була підтримана  пропозиція  депутата Олександра Яременка  розглядати першим  тридцяте питання порядку денного: «Розгляд земельних питань про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та передачу їх у власність, по яких не були прийняті рішення на ІІІ та ІV пленарних засіданнях 10 сесії (06.12, 10.12.2021р.)». 

Та ще до початку розгляду цього питання депутати партії «Рідне місто», окрім депутата Тетяни Друмової, демонстративно покинули сесійну залу.  На прохання головуючого пояснити  дії однопартійців, Тетяна Друмова  заявила, що  їхня позиція не змінна.

Учасник АТО, голова  громадської організації «Учасники бойових дій Зіньківщини в АТО» Михайло Дубина, виступаючи, сказав, що  воїни, захищаючи  нашу державу під кулями,  не ділили Україну на Сумську, Полтавську чи іншу область і зараз стоять на її захисті та мають повне право на отримання земельних ділянок. 

Воїни АТО/ООС подали звернення до міської ради та направлять його до   Полтавської облдержадміністрації щодо порушення їхніх законних прав.

Олександр Пирлик, житель с. Бірки, виступаючи, закликав депутатів проголосувати за затвердження виготовлених документів та прийняти рішення щодо передачі у власність землі і учасникам АТО і громадянам, які, маючи дозволи, виготовили технічні документації.

Депутати «Рідного міста до зали засідань так і не повернулися, тому земельні питання про затвердження  проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та передачу їх у власність не розглядалися, адже для їх розгляду в залі не було необхідної кількості депутатів.

На засіданні сесії міської ради депутатами затверджено  головний фінансовий документ громади - бюджет  міської територіальної громади на 2022 рік та  затверджено  Програму соціально-економічного розвитку Зіньківської міської територіальної громади на 2022 рік.

Депутатами  внесено зміни до ряду медичних програм, освітньої та соціальних програм. Також депутатами було вирішено ряд  майнових питань.

На  засіданнях постійних комісій міської ради попередньо розглядалися усі проекти рішень, внесені на розгляд одинадцятої сесії восьмого скликання Зіньківської міської ради.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора