A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

У Різдвяний піст куштуємо пісні пряники!

Дата: 24.12.2021 14:12
Кількість переглядів: 163

Інгредієнти для тіста:

горохова вода – 54 мл (3 ст. ложки) + кип’ячена, охолоджена вода – 36 мл (2 ст. ложки), щоб вийшло 90 мл рідини; цукор – 200 г; мед – 180 г; маргарин або рослинна олія – 180 г; какао – 13 г; сода – 10 г; спеції (імбир, кориця) – 10 г; борошно (для замісу) – 600 г; борошно (для підпилу) – 75 г.

Приготування:

Воду, цукор, мед – розпустити, додати олію. Попередньо зварити горох або нут. Злити рідину, охолодити. Узяти горохової рідини (54 мл) та збити міксером до піни + води (36 мл), вийде загалом 90 мл, перемішати, влити до підготовленої маси. Додати какао, соду, корицю, імбир, просіяне борошно. Замісити тісто. Поставити на ніч або добу в холодильник. Стіл посипати борошном, викласти тісто, розкачати товщиною 6-7 мм, видавити формою пряник. Лист для запікання змастити олією, посипати борошном або застелити пергаментом силіконізованим. Викласти виріб і випікати при температурі 170-180°С 11-13 хвилин. Охолодити. Розписати за бажанням.

Інгредієнти для пісної глазурі:

Цукрова пудра – 150 г, вода кип’ячена, охолоджена – 18 мл (1 ст. ложка), лимонний сік – 20 мл (2 ч. ложки)

Приготування:

Узяти цукрову пудру, лимонний сік, перемішати й поступово вливати невеликою цівкою охолоджену воду. Ретельно все перемішати. Маса буде однорідна, біла. Збити міксером до пишної, стійкої маси. Якщо покласти невелику кількість на тарілку й маса не розтікається, глазур готова, її можна використовувати.

Смачних вам свят!

Регіональний центр професійно-технічної освіти м. Зіньків


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь