A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Відсторонення від роботи за відмову від вакцинації від COVID-19: чи можна працювати дистанційно або піти у відпустку?

Дата: 22.12.2021 13:14
Кількість переглядів: 260

За відмову від щеплення звільнити працівника роботодавці не можуть.

Якщо усунуто причину, через яку працівник був відсторонений (він вакцинувався, або закінчився карантин), термін відсторонення закінчується.

На час відсторонення основного працівника можна найняти на цю посаду іншу людину - але до моменту повернення на роботу того, кого відсторонили.

На час відсторонення можна взяти оплачувану відпустку. Якщо є відпустка, що йде за графіком, і цей час збігається з терміном відсторонення, тоді роботодавець відпускає людину в оплачувану відпустку. Якщо відпустка йде не за графіком, то її можна взяти за згодою між роботодавцем і працівником.

Працівник, якого відсторонили, не може виконувати роботу дистанційно. З боку роботодавця це буде порушення статті 12 Закону «Про захист населення від інфекційних хвороб». Порушення статті тягне за собою адміністративну відповідальність з накладенням штрафу від 34 тисяч до 170 тисяч гривень.

Лікарняний під час відсторонення від роботи не виплачується, бо він є компенсацією втраченого доходу, а під час відсторонення зарплата не виплачується та середній заробіток не зберігається.

Якщо у вас є протипоказання до щеплення, роботодавцю можна надати довідку встановленої форми та продовжити працювати.

 

Головний державний інспектор Управління 

Держпраці у Полтавській області

Тетяна ЖОЛОБ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора