A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Міжмуніципальне співробітництво

Дата: 21.12.2021 17:16
Кількість переглядів: 359

21 грудня цього року у Зіньківській міській раді  проведена  важлива нарада  з питання фінансування Зіньківської міської центральної лікарні. Приводом для проведення наради стало питання спільного утримання лікарні Зіньківською та Опішнянською територіальними громадами. В нараді взяли участь Зіньківський міський голова Сергій Максименко, перший заступник міського голови Олександр Тесля, заступник міського голови Альона Кришталь, начальник фінансового управління міської ради Світлана Слинько, директор КНП «Зіньківська міська центральна лікарня» Олександр Запорожченко, депутат та голова постійної комісії з питань бюджету, комунальної власності, соціально-економічного розвитку, інвестицій та підприємництва Зіньківської міської ради Олександр Манько,  Опішнянський селищний голова Микола Різник,  секретар Опішнянської селищної ради Юлія Масюк та  начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності Опішнянської селищної ради Наталія Чабан.

Відкриваючи нараду, Сергій Максименко зазначив, що наразі питання медицини є пріоритетним  у діяльності органів влади і не лише через коронавірусну пандемію. Саме тому, з метою координації дій необхідно об’єднати ресурси Зіньківської та Опішнянської громад, адже лікарня обслуговує жителів двох громад, а на території Опішні функціонує інфекційне та терапевтичне відділення Зіньківської міської центральної лікарні.  Питання щодо  міжмуніципального співробітництва для співфінансування  лікарні розглядалося 30 серпня цього року  на засіданні сесії Зіньківської міської ради. Зараз необхідно, витримавши законодавчо визначену процедуру, укласти відповідний договір міжмуніципального співробітництва. 

Директор КНП «Зіньківська міська центральна лікарня» Олександр Запорожченко сказав, що коштів, отриманих  від НСЗУ не вистачає для забезпечення в повній мірі потреби функціонування медичного закладу. Тому з метою  створення конкурентоспроможного медичного закладу,  для надання якісних медичних послуг необхідна фінансова підтримки громад на збільшення кількості наданих медичних послуг,  утримання приміщень, розширення матеріально-технічної бази, придбання медичного обладнання і витратних матеріалів.

Перший заступник міського голови Олександр Тесля акцентував увагу на тому, що необхідно об’єднати ресурси Зіньківської та Опішнянської громад  задля спільної мети – надання якісних медичних послуг мешканцям громад та, беззаперечно, треба укласти договір міжмуніципального співробітництва  КНП «Зіньківська міська центральна лікарня». Для того аби укласти такий договір необхідно  витримати відповідну процедуру згідно з нормами чинного законодавства і на це піде час.  А  пацієнти в лікарні не чекатимуть, адже наше завдання забезпечити в медичному закладі тепло, лікування та харчування пацієнтів вже з 1 січня 2022 року. До цього переліку треба додати фінансове стимулювання медичного персоналу. Тому необхідно розробити план наших спільних дій співфінансування  лікарні та за підсумками його виконання  зустрітися на початку 2022 року. 

олови громад висловили готовність надати таку підтримку лікарні на умовах міжмуніципального співробітництва. 

У підсумку наради було напрацьоване консенсусне рішення про співпрацю Зіньківської та Опішнянської  територіальних громад по підтримці даного закладу вторинної медицини. Учасники засідання домовилися про необхідність іще однієї зустрічі, на якій необхідно буде остаточно погодити схему співпраці та її юридично оформити договором міжмуніципального співробітництва задля утримання  КНП «Зіньківська міська центральна лікарня».

Закриваючи нараду, Зіньківський міський голова, Сергій Максименко  подякував присутнім за розуміння важливості проблеми, раціональні пропозиції та готовність до співпраці на благо жителів громад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора