A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Новорічна страва, яка припаде до смаку Тигру

Дата: 22.12.2021 13:30
Кількість переглядів: 396

Все зовсім скоро ми з вами зустрічатимемо Новий, 2022-й, рік, а його символ – Тигр – вельми шанує м’ясо та продукти з нього.

Із огляду на це регіональний центр професійно-технічної освіти м. Зіньків пропонує вам приготувати для нинішнього новорічного столу незвичну, але цікаву для Тигра страву – «Очерет» із котлетної маси. Для неї знадобляться:

– на котлетну масу:

• котлетне м’ясо (свинина) – 1170/1000 г

• хліб пшеничний – 180 г,

• молоко або вода – 250 г,

• сіль – 20 г,

• перець чорний мелений – 1 г,

• цибуля – 84/80 г,

• часник – 11/10 г,

• яйця – 44/40,

• сухарі мелені – 120 г;

– на начинку:

• курага – 200 г,

• сир твердий – 200 г.

Як готувати «Очерет»? М’ясо помити, просушити, зачистити від сухожилків, нарізати кубиками на невеликі шматочки (50- 100 г). Цибулю ріпчасту почистити, помити, нарізати часточками. Часник почистити, помити, нарізати пластинками. Це все разом перебити в блендері (або пропустити через м’ясорубку). Додати попередньо замочений хліб і ще раз перебити в блендері. До підготовленої маси додати яйця, сіль, перець, ретельно перемішати до однорідної консистенції. Вибити котлетну масу, щоб вона наповнилася киснем, стала однорідною, а вироби були соковиті та пухкі. Із цієї маси також можна приготувати інші напівфабрикати: биточки, тюфтельки, зрази, шніцеля. Для начинки потрібно нарізати курагу соломкою, сир твердий зачистити, натерти на великій тертці з великими отворами. Розділити масу на порції, надати форму кружальця 1 см. На його середину покласти начинку, сформувати у вигляді очерету овальної форми з загостреними кінцями. Обкачати у червоній паніровці (сухарях мелених). Смажити у невеликій кількості жиру до золотавої скоринки. Лист для запікання застелити пергаментом, викласти посмажені вироби, зверху накрити фольгою. Довести до готовності в духовій шафі, попередньо розігрітій до температури 190°С 6-7 хв. Показниками готовності виробів із котлетної маси є підсмажена, коричнева хрустка скоринка, м’яка, соковита консистенція, виділення світлого соку в місці проколювання, сірий колір на розрізі, добре збережена начинка.

Для подачі готового «Очерету» на стіл знадобляться також склянка з водою, цибуля зелена, дерев’яні кухарські палички, які треба вставити в готову страву. Подавати її можна зі складним овочевим гарніром, тобто таким, що складається з трьох і більше овочів. Смачного!

Алла Брічікова

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора