A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Департамент соціального захисту населення інформує

Дата: 20.12.2021 16:23
Кількість переглядів: 262

В Україні з 9 грудня запрацював спеціальний сайт для скарг про насильство урядової «гарячої» лінії 15-47 – https://1547.ukc.gov.ua/, на якому можна розмістити скаргу про випадки домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Завдяки роботі сайту, постраждалі від домашнього насильства зможуть в режимі онлайн подати анонімну скаргу про правопорушення, коротко сформувати інформацію про правопорушення для правоохоронних органів, а також відстежити чинний статус та перебіг розгляду звернення за номером повідомлення в особистому кабінеті.

 Крім того, урядова «гаряча» лінія 15-47 працює цілодобово. На неї можна повідомити про випадки торгівлі людьми, домашнього насильства, насильства за ознакою статі та щодо дітей або про загрозу вчинення такого насильства. На «гарячій» лінії надаються безкоштовні конфіденційні інформаційні, психологічні та юридичні консультації.

Наявність сайту надасть більше можливостей для постраждалих та свідків домашнього насильства звернутися до органів виконавчої влади, знайти потрібну інформацію стосовно того, до кого саме і у яких випадках можна й потрібно звертатись за допомогою. Зокрема, на сайті можна ознайомитися з інформацією, що є насильством та які йогов иди існують.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора