Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Стан справ у громаді залежить від очільників старостатів

Дата: 17.12.2021 15:20
Кількість переглядів: 488

Території сіл Лютенські Будища та Довжок колишньої Лютенсько-Будищанської сільської ради при створенні Зіньківської громади увійшли до її складу, сформувавши Лютенськобудищанський старостат. Очолив його Михайло Білик, якого протягом 10 років місцеві жителі обирали сільським головою. Стільки ж пліч-о-пліч із ним працювала нині діловод, а раніше секретар сільської ради Сніжана Слинько. І реформа децентралізації їхнє ставлення до своїх обов’язків не змінила. Керівництво старостату прекрасно розуміє, що стан справ на його території залежить від діяльності очільників, і відповідально ставиться до своєї роботи.

Будучи і сільським головою, і старостою, Михайло Білик переймався та переймається проблемами населення Лютенськобудищанського округу, зокрема веде особистий прийом громадян. 2021 року із різними питаннями до нього звернулося 523 жителі сіл. Також у старостаті було зареєстровано місце проживання 15 громадян та 36 знято з реєстрації. 209 мешканцям сприяли в наданні соціальних допомог, субсидій, пільг.

На території населених пунктів округу під пильним оком старости постійно ведуть роботи з благоустрою. Цього року ліквідовано п’ять несанкціонованих звалищ побутових відходів, розчищено шість кладовищ від чагарників та залишків бур’янів. Також відбувалися косіння бур’янів, побілка автобусних зупинок, прибирання територій сіл і закладів комунальної власності. Для опалення останніх заготовляють дрова.

Працівники благоустрою Лютенськобудищанського старостинського округу приділяють значну увагу розчищенню узбіч доріг. Такі роботи виконано, зокрема, по автошляхах Лютенські Будища – Зіньків та Лютенські Будища – Власівка. Допомогу з благоустроєм надають установи й організації, які розміщено на території старостату. На дорогу по вул. Ставковій цього року підсипано 10 тонн щебеню. Завдяки не байдужим мешканцям села вдалося залучити 109 тис. грн та виконати ямковий ремонт частини дороги Лютенські Будища – Зіньків.

– Я дуже люблю сніжні зими, бо це відпочинок на лижах, і люблю футбол. Але на сьогодні ставлення до своїх улюблених занять маю зовсім інше. Адже й одне, і друге потребують значних коштів. Наприклад, дороги взимку треба розчищати від снігу. Минулого сезону на це було витрачено 50 тис. грн.

Окрім того, цього року в старостаті для дошкільного навчального закладу було закуплено постільну білизну. У сільському Будинку культури діє два ансамблі народної самодіяльності – «Надвечір’я» та «Лілея», драматичний гурток. Не обходиться й без святкувань. 2021-го проводили, зокрема, День села, свято Івана Купала та захід «Спортивне село».

– На наступний рік планів багато, та поговоримо про це за результатами їх виконання, – скромно говорить Михайло Білик. – А я щиро дякую всім жителям округу за самовіддану працю й спонсорську допомогу для розвитку наших сіл. Із колегами з Лютенськобудищанського та інших старостатів ми й надалі будемо разом плідно співпрацювати задля розвитку нашої Зіньківської громади.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора