A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Зіньківська спортшкола – на порозі великих змін

Дата: 17.12.2021 14:20
Кількість переглядів: 381

Із 1 січня 2022 року фінансування Зіньківської спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з гандболу ім. В.П. Літвішка здійснюватиметься з бюджету Полтавської області.

На сьогодні ведеться відповідна підготовка до цього. Тим часом вихованці закладу під керівництвом досвідчених тренерів продовжують підкорювати чергові спортивні вершини, вдосконалювати свою майстерність. Так, напередодні Дня Збройних Сил України Зіньківська СДЮСШОР приймала в себе команди юнаків із Харкова – між молодими гандболістами відбулися товариські матчі. Захід проводили з дотриманням карантинних вимог.

Учасниками дружніх змагань стали команди спортсменів молодших вікових груп (2011-2012 років народження) тренерів-викладачів Дмитра Журавля та Володимира Фесуна. Бажання продемонструвати свою спортивну підготовку та здібності виявила й команда дівчат (тренер – Володимир Копиця). Велике задоволення від гри, позитивні емоції отримали не тільки учасники матчів, а й батьки, які прийшли підтримати своїх дітей.

Безсумнівно, проведення змагань є чудовою нагодою проявити себе, продемонструвати спортивну підготовку. Але головна їх мета – залучити якомога більше дітей та підлітків до спортивної школи, відволікти увагу покоління, яке підростає, від комп’ютерних ігор, спонукати до проведення активного дозвілля в позаурочний час з користю для здоров’я, пропагувати здоровий спосіб життя, скріпити дружні стосунки вихованців.

Зіньківська спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з гандболу ім. В.П. Літвішка завжди була й залишається потужною базою в спортивній підготовці молодого покоління громади. Вона розпочала свою діяльність 1969 року, мала чотири відділення спортивних секцій: велоспорту, волейболу, легкої атлетики та гандболу. Саме останній із часом і став у закладі провідним. Завдяки йому зіньківців знають далеко за межами області та країни.

1997 року дитячо-юнацькій спортивній школі було вперше присвоєно вищу категорію та статус спеціалізованої. І донині кожні чотири роки за виконання вимог, яким повинна відповідати ДЮСШ для отримання відповідної категорії, Міністерство молоді та спорту України підтверджує Зіньківській СДЮСШОР вищу категорію та статус спеціалізованої. Вихованці різних вікових груп закладу щороку демонструють високі спортивні результати в обласних змаганнях та чемпіонатах України. Тож цілком закономірно, що черговим етапом у розвитку Зіньківської спортшколи стане її перехід у обласне підпорядкування.

Бажаємо тренерам, вихованцям закладу олімпійських перемог, підкорення нових спортивних вершин. Пишаємося вами. Продовжуємо наші славні традиції.

Адміністрація Зіньківської спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з гандболу ім. В.П. Літвішка

На зображенні може бути: 7 людей та люди стоятьНа зображенні може бути: 13 людей та люди стоятьНа зображенні може бути: 6 людей, дитина, люди стоять та у приміщенніНемає опису світлини.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора