Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Вам 60, 70, 80 років? Вступайте до «Університету третього віку»!

Дата: 17.12.2021 13:07
Кількість переглядів: 326

Десять років тому Міністерством соціальної політики України своїм наказом №326 запровадило в територіальних центрах соціального обслуговування (надання соціальних послуг) соціально-педагогічну послугу «Університет третього віку».

– Хтось сказав, що, коли студент, то на все життя! І це дійсно так, адже навчатися ніколи не пізно! «Університет третього віку» – яскравий приклад для тих, хто ще має сумніви, – говорить 75-літня студентка університету, учасниця ансамблю «Вербиченька» ось уже 11 років Надія Некраш.

У наших студентів життя наповнене веселощів, спілкування, пізнання нового, цікавими подіями, спонтанними шаленими ідеями, радощами й насолодою. Багато з них знайшов у цьому втіху та розраду для душі; друзів і «рятівну соломинку» від самотності, зневіри, суму…

– Ще кілька років тому в університеті функціонували лише дві групи студентів «золотого віку», але з березня 2019-го їхня кількість та різновиди факультетів значно розширилися. Із появою нових працівників з’явилися нові ідеї. Рівень та якість навчання також примножилися, – розповідає 67-річна учасниця групи «Здоров’я» факультету «Здоровий спосіб життя» Ольга Бойко.

Отримуючи послугу «Університет третього віку», клієнти Зіньківського центру соціальних послуг утілюють у реальність девізи «Навчатися впродовж всього життя», «Поважний вік – час для себе». Вони мають змогу постійно розвивати різнобічні інтереси, самовдосконалюватися, розширювати коло спілкування, брати участь у пізнавальних, розважальних, концертних заходах. Навіть у віці золотої осені разом вивчати минуле, жити теперішнім і будувати майбутнє!

1 вересня, як і кожного року в будь-якому навчальному закладі, в «Університеті третього віку» розпочався новий навчальний рік. Набір студентів здійснювали на такі факультети:

– художньо-мистецький (любителів пісні запрошуємо для формування нового вокального колективу),

– декоративно-ужиткове мистецтво (майстер-класи, виготовлення корисних поробок, в’язання тощо),

– християнська етика (історія православ’я, зустрічі-обговорення актуальних тем, питання-відповіді),

– активне довголіття (заняття фізичними вправами, уроки танцю, лекції, зустрічі), – здоровий спосіб життя (оздоровча фізкультура, лекції, бесіди, зустрічі, психологічне розвантаження, аромотерапія),

– комп’ютерна грамотність (навчання роботі з комп’ютером). Запрошуємо всіх пенсіонерів та людей із інвалідністю навчатися й навчати, обмінюватися досвідом, розвивати різнобічні інтереси, розширити коло спілкування, змістовно та цікаво проводити дозвілля.

– Чекаємо любителів пісні й танцю для поповнення наявних та створення нових колективів. Навчання на всіх факультетах проводиться безкоштовно, – каже 79-літня учасниця колективу «Народне перевесло» Любов Андріївна Зав’ялова.

Також завжди й залюбки приймемо «волонтерську» допомогу в проведенні занять та організації й здійсненні екскурсій у музеях, відвідувань театрів, парків, культурно-пізнавальних поїздок, бо це цікаво не тільки дітям! А старість – тоді в радість, коли її поважають!

Зіньківський центр соціальних послуг

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора