A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Десята сесія: розглянули фінансові, майнові та земельні питання

Дата: 17.12.2021 10:19
Кількість переглядів: 345

6 та 10 грудня відбулися третє та четверте пленарні засідання десятої сесії восьмого скликання міської ради, у яких взяли участь міський голова й 22 та 21 депутат відповідно.

На третьому пленарному засіданні було збільшено на 13 млн 729,6 тис. грн доходи бюджету територіальної громади за рахунок субвенції з державного та обласного бюджетів на реалізацію інфраструктурних проєктів та розвиток об’єктів соціально-культурної сфери. Зокрема, 11 млн грн перенаправлено Зіньківській міській центральній лікарні на придбання медичного обладнання, 1 млн 101,6 тис. грн виділено для придбання апарата штучної вентиляції легень та іншого обладнання.

Депутати продовжують підтримувати медичних працівників нашої громади. Вони одноголосно ухвалили рішення виділити 351 тис. грн із міського бюджету на закупівлю однокімнатної службової квартири для лікаря-анестезіолога за рахунок внесення змін по виконанню робіт на водопровідних мережах на виконання програми придбання службового житла в Зіньківській ТГ на 2021 рік.

2,7 млн грн виділили на проведення капітального ремонту внутрішніх туалетів опорного закладу «Зіньківська спеціалізована школа І-ІІ ст. №1».

За рахунок обласного та міського бюджетів (50% на 50%) було закуплено сміттєвоз вартістю 2 млн 640 тис. грн. Цей автомобіль – МАЗ-4371 із бункером 9.0 куб. м і відвалом – згідно з рішенням сесії, прийнято до комунальної власності міської ради для подальшої його передачі МКП «Зіньківський комунгосп» для збору твердих побутових відходів по населених пунктах громади.

Із метою реалізації принципу платності використання землі та наповнення бюджету ТГ ухвалено рішення, відповідно до якого фізичним і юридичним особам, які користуються земельними ділянками на території Зіньківської громади без документів, необхідно звернутися до міської ради за дозволами на розроблення відповідної документації з землеустрою. У разі використання земельної ділянки на період оформлення правовстановчих документів користувач земельної ділянки сплачує плату за фактичне землекористування відповідно до нормативно-грошової оцінки та затверджених ставок плати за землю на території Зіньківської ТГ за межами та в межах населених пунктів.

Було розглянуто 503 звернення громадян, юридичних осіб щодо врегулювання земельних питань. Із них 394 вирішено позитивно.

Більшість депутатів, окрім представників «Рідного міста», підтримали й надалі будуть підтримувати рішення щодо затвердження технічних документацій чи проєктів із землеустрою та передачу землі у власність, у тому числі тих, де дозволи надавалися Держгеокадастром або сільськими радами. Адже на виготовлення документів люди витрачають значні кошти, можливо, останні.

На пленарному засіданні 10 грудня депутати продовжили розгляд фінансових, майнових та земельних питань. Так, для успішного завершення фінансового року було внесено зміни до дев’яти міських програм на 2021 рік та міського бюджету. Депутати підтримали проведення перерозподілу планових показників доходів загального фонду бюджету міської територіальної громади у зв’язку з фактичними їх надходженнями без збільшення доходної частини міського бюджету.

Зокрема, на виконання програм розвитку та фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств «Зіньківська міська центральна лікарня» й «Зіньківський центр первинної медико-санітарної допомоги» проведено перерозподіл видатків у межах плану використання бюджетних коштів за загальним та спеціальним фондом та додатково направлено 3,035910 млн грн на оплату праці з нарахуваннями, придбання господарських, паливно-мастильних матеріалів, продуктів харчування, медикаментів, оплату послуг, природного газу та ін.

На підтримку соціально вразливих верств населення громади по програмі «Турбота» додатково передбачено 67,129 тис. грн, із них на виплату одноразової матеріальної допомоги на лікування – 60 тис. грн.

120 тис. грн направлено на виготовлення проєктно-кошторисної документації з реконструкції приміщень харчоблоку Зіньківського ліцею ім. М.К. Зерова, 32,5 тис. грн на співфінансування придбання обладнання для харчоблоків шкіл і 48,475 тис. грн на оплату праці педагогічних працівників, які проводять корекційно-розвиткові заняття з дітьми з особливими потребами.

500 тис. грн спрямовано на виконання програми розвитку дорожнього господарства для співфінансування ремонтних робіт, виконаних ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» на автошляхах Зіньківської ТГ.

Крім того, депутати виділили кошти на закупівлю подарунків до Дня Святого Миколая та Нового року для всіх дітей громади віком до 14 років.

Ухвалення цих рішень забезпечує успішне завершення 2021 фінансового року без заборгованості по всіх установах та організаціях, які фінансуються з бюджету міської територіальної громади.

На пленарному засіданні було також розглянуто 306 земельних питань, із них по 304 ухвалено позитивні рішення.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора