A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Робота «під напругою»

Дата: 22.12.2021 08:30
Кількість переглядів: 713

У Зіньківській громаді працює міцна професійна команда енергетиків – електрики Анатолій Боклаг і Олег Блажко, керує якими інженер-електрик Володимир Дубовик.

Про попередні місця роботи ці спеціалісти говорять мало, але зазначають, що отримали там неоціненний досвід у такій не простій, але цікавій сфері діяльності, як енергетика. Той досвід, уміння й знання на сьогодні використовують для організації безпечного та комфортного середовища проживання мешканців Зіньківської територіальної громади.

Наші електрики займаються прокладанням ліній електропередач, встановленням та обслуговуванням ліхтарів, здійснюють обслуговування електроустаткування в житлових будинках комунальної власності громади, займаються установкою, діагностикою й ремонтом електричних приладів та обладнання в комунальних закладах ТГ. Графік роботи цих людей часто ненормований. Крім того, необхідно працювати за будь-якої погоди: і в сніг, і в дощ, і в бурю, аби забезпечити належним чином освітлення в закладах соціальної сфери та на вулицях населених пунктів Зіньківської громади.

Майстрам доводиться виконувати верхолазні роботи «під напругою». Ризик, звісно, великий, однак досвід виконання таких робіт і забезпеченість усіма необхідними комплектуючими матеріалами дають позитивні результати.

Зі створенням Зіньківської громади роботи в енергетиків додалося, адже до об’єднання було 52 точки обліку освітлення, а стало 262. Більше того, виконуються й надалі вестимуться роботи з розширення мережі освітлення вулиць міста та сіл ТГ. За рік існування громади вже технологічно покращено роботу об’єктів вуличного освітлення, переобладнано, змонтовано та винесено на фасади комплектних трансформаторних підстанцій 21 вузол обліку електроенергії. Бригадою електромонтерів поетапно проводиться ремонт вуличного освітлення. Електрики замінюють щити обліку, старі лампи в ліхтарях на нові, світлодіодні. Це дозволить мінімізувати витрати міського бюджету й економити кошти на обслуговуванні освітлення.

Робота в наших електриків є завжди, адже на сьогодні вже складно уявити життя без такого блага цивілізації, як електроенергія. Від старост постійно надходять заявки на проведення в селах Зіньківської громади тих чи тих робіт. Наприклад, нещодавно буревій залишив без освітлення Арсенівку, Дамаску, Василе-Устимівку, Бобрівник, Лютенські Будища, й електрики ліквідували обриви дротів. Такі випадки нині не рідкість, адже останнім часом сильні буревії завдають шкоди лініям електропередач. Але й подяки бригаді електриків у засобах масової інформації та на сторінках соціальних мереж Зіньківської громади від її жителів за швидко ліквідовані наслідки розгулу стихії непоодинокі.

Відпочинок від напруженої роботи в цих людей теж активний – футбол і риболовля. Вони точно знають, як за короткий проміжок часу зарядитися енергією та бадьорістю для реалізації нових, амбітних проєктів ТГ.

Дорогі енергетики, вітаємо вас із професійним святом! Нехай у вашому житті буде менше опору та втрат, бажаємо щоденно відчувати велику людську вдячність за вашу невтомну роботу!

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора