A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Вшанували пам’ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Дата: 14.12.2021 15:02
Кількість переглядів: 266

14 грудня щороку відзначається сумна дата в новітній українській історії – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Тридцять п’ять років віддаляє нас від тієї квітневої ночі, коли ядерна трагедія радіаційним ураженням накрила тисячі населених пунктів, за декілька секунд назавжди змінила долі сотень тисяч людей… Слово «Чорнобиль» стало уособленням небаченої досі катастрофи – атомної енергії, що вийшла з-під контролю людини.

Тієї тривожної пори страшну ходу невидимої смерті ціною власного здоров’я і самого життя спинили й наші співвітчизники – ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС. Їхній подвиг неможливо переоцінити, як не можна переоцінити значення того, що вони зробили.   

Сьогодні в залі засідань міської ради було проведено робочу нараду з питань соціального захисту ліквідаторів на ЧАЕС щодо забезпечення соціальних гарантій та виплат державних допомог та компенсацій санаторно-курортного оздоровлення.

Біля пам’ятного знаку Ліквідаторам аварії на ЧАЕС, на Меморіалі Вічної Слави, відбулося урочисте покладання квітів за участі керівництва міської ради, активу громадської організації «Союз Чорнобиль» та ліквідаторів на ЧАЕС.

Учасники мітингу вшанували світлу пам’ять постраждалих покладанням квітів до пам’ятного знаку та хвилиною мовчання.

На зображенні може бути: 6 людей, люди стоять та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: 2 людини, люди стоять, квітка та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 10 людей, люди стоять, на відкритому повітрі та деревоНа зображенні може бути: 2 людини, пам’ятник та на відкритому повітріНа зображенні може бути: 8 людей, люди стоять та на відкритому повітріНа зображенні може бути: на відкритому повітрі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора