A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Рейд робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення

Дата: 10.12.2021 15:34
Кількість переглядів: 370

30 листопада 2021 року рішенням виконавчого комітету Зіньківської міської ради було створено робочу групу по легалізації заробітної плати та зайнятості населення до складу якої входять представники управління Державної служби України з питань праці у Полтавській області, управління Пенсійного фонду України в Полтавській області, Зіньківської філії Полтавського обласного  центру зайнятості, Полтавського районного управління поліції ГУ НП у Полтавській області та інші.

8 грудня 2021 року відбувся рейд робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. Було обстежено ряд суб'єктів господарювання на території Зіньківської громади щодо стану оформлення трудових відносин з найманими працівниками та рівня заробітної плати.

У ході рейду проведена інформаційно-роз’яснювальна робота з питань застосування трудового законодавства та наголошено на необхідності дотримання чинного законодавства. В результаті вивчення стану справ суб’єктів господарювання  робочою групою було встановлено також і факти використання нелегальної праці 4 працівників.

Роботодавцями, у яких виявлено порушення законодавства про працю, у частині оформлення трудових відносин із найманими працівниками, того ж дня були усунені виявлені порушення.  За результатами проведеної роботи направлено матеріали до Держпраці для вжиття заходів згідно наданих повноважень.

Робочою групою і надалі будуть здійснюватися рейди обстеження суб'єктів господарської діяльності щодо легалізації заробітної плати та «тіньової» зайнятості населення.

Шановні громадяни! Не позбавляйте себе соціальних благ, забезпечте собі старість, не сприяйте порушенням трудового законодавства. 

Шановні роботодавці! Не чекайте проведення перевірки: своєчасно оформляйте найманих працівників, виплачуйте і відображайте в звітності реальну зарплату. Пам’ятайте: ухилення від сплати податків в усіх проявах, у т.ч. шляхом використання нелегальної найманої праці, тягне фінансову, адміністративну та карну відповідальність.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора