Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Про важливість укладання додаткових угод до договорів оренди землі

Дата: 09.12.2021 09:02
Кількість переглядів: 496

Продовжуємо тему сплати податків сільськогосподарськими підприємствами, які орендують землю на території Зіньківської громади. Згідно з чинним законодавством, використання землі в Україні є платним. На виконання рішення виконкому Зіньківської міської ради «Про перегляд орендної плати за діючими договорами оренди землі сільськогосподарського призначення» від 26 березня 2021 року міськрадою були надіслані пропозиції аграріям щодо укладення додаткових угод до договорів оренди землі зі встановленням розміру орендної плати у 12% від нормативно-грошової оцінки землі (у тому разі, якщо договір укладений на нижчий відсоток).

Не повідомляли про своє рішення щодо перегляду ставок орендної плати за землю та укладання відповідних угод ПРАТ «АТП-15339», СТОВ «Говтва» й такі громадяни: Удовиченко А.В., Стадніченко В.О., Малюга М.І., Приходько О.О., Часник М.В. та ін.

Найбільшим землекористувачем на території Зіньківської громади є група компаній ПрАТ «АТП-15339». Саме так називає свої підприємства їхній керівник Андрій Удовиченко. Йому теж було направлено відповідний лист. Та відповіді Зіньківська міська рада не отримала. Отже, недоотримання коштів до бюджету громади може сягнути близько 3 млн. грн щорічно.

Для здійснення контролю над дотриманням земельного та природоохоронного законодавства, використанням і охороною земель, природних ресурсів загального та місцевого значення, відтворення лісів Зіньківська міська рада направляла в червні та листопаді цього року всім землекористувачам громади звернення з пропозицією розглянути питання щодо набуття права оренди на земельні ділянки під полезахисними лісосмугами, які розміщені в орендованих масивах земель. І знову ж таки група компаній найбільшого землекористувача на території громади, ПрАТ «АТП-15339», не підтримала пропозицію міськради набути право оренди на земельні ділянки під полезахисними лісосмугами.

Важливо! Отримати в оренду земельну ділянку, до складу якої включено полезахисні смуги, може фізична чи юридична особа за умови передбачення в договорі оренди земельної ділянки обов’язку з утримання та збереження таких смуг і забезпечення виконання ними функцій агролісотехнічної меліорації. Відповідно до ст.134 Земельного кодексу України, передача земельної ділянки під полезахисними лісовими смугами, що обслуговують масив земель сільськогосподарського призначення, здійснюється без проведення земельних торгів.

Закликаємо землекористувачів, керівників сільгосптоваровиробників різних форм власності до співпраці та перегляду орендної плати за чинними договорами оренди землі сільськогосподарського призначення шляхом підписання відповідних угод та пропонуємо розглянути питання щодо набуття права оренди на земельні ділянки під полезахисними лісосмугами, які розміщені в орендованих масивах земель.

Дякуємо аграріям і всім сумлінним платникам податків, які розуміють важливість своєї участі в забезпеченні бюджетних надходжень Зіньківської громади: ТОВ «Бурат-Агро», ТОВ «Октан», ПОСП АФ «Перемога», СТОВ «Воскобійники», ПП «Картопля Полтавщини», ПОСП «АФ «Перемога», ТОВ «Обрій», ФГ «Козаки», АФ «Вілана», ФГ «СПАРТА», ФГ «Оболонь-Агро», С(ф)Г «ЕЛІТА», ТОВ «АФ «ім. Довженка», а також таким громадянам, як: Перекупка О.М., Калініченко М.М., Довбня П.П., Бровко О.І., Дуденко М.І., Педик В.А., Мар’єнков С.О., Некрасов І.О., Капленко О.В., Храпач О.І. , Куліш П.С., Приходько О.О., Заїка І.В. та ін.

Міськвиконком

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора