Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Із 1 листопада діють нові правила дорожнього руху: що змінилось

Дата: 07.12.2021 14:20
Кількість переглядів: 620

1 листопада в Україні набули чинності зміни в правилах дорожнього руху (ПДР). Вони зумовлені здебільшого необхідністю приведення положень ПДР у відповідність до національних стандартів України, а саме ДСТУ 4100:2021 та ДСТУ 2587:2021, які розроблені з урахуванням вимог Конвенції про дорожні знаки та сигнали.

Зокрема, в Україні з’являться нові дорожні знаки:

- житлова зона, пішохідна доріжка, початок населеного пункту та його закінчення, напрямки повороту,

- місця дозволеної зупинки та стоянки, заборона руху транспортних засобів,

- автозаправні/електрозарядні станції, місце для зарядки електромобілів,

- платна дорога та її кінець, острівець безпеки, діагональний пішохідний перехід та інші.

Також введуть нову дорожню розмітку для позначення засобу для заспокоєння руху, виділених місць паркування вздовж доріг і наближення до кільцевої розв’язки, перед виходами з території шкіл, для позначення місця концентрації ДТП тощо. До чинної вертикальної розмітки додається нова жовто-червона.

Зміни стосуватимуться руху велосипедистів, пішоходів та осіб із порушенням зору. Так, Окрім того, вводяться нове визначення велосипедної доріжки, поняття велосипедної смуги й велосипедного переїзду, указані права та обов’язки велосипедистів, детально регламентується, як вони повинні діяти під час руху, регламентовано суміжний рух пішоходів та велосипедистів, а також рух осіб із порушенням зору.

Щоб навчити школярів правил дорожнього руху, у тому числі змінам у них, у закладах освіти Зіньківської громади проведено низку заходів. Це зроблено з метою підвищення безпеки дітей, формування в них навичок безпечної поведінки на дорогах, адаптації до транспортного середовища та в рамках «Тижня безпеки руху». Долучившись до останнього, зокрема, учні взяли участь у єдиному національному уроці «Безпечна дорога», провели навчальний селфі-марафон «Дорожня грамота», створювали ігрові дитячі містечка, виготовляли інформаційні буклети, лепбуки, плакати «Правила руху знай – життя та здоров’я зберігай», побували в гостях у Світлофора Моргайка. Не обійшлося й без приємностей. Кожен учасник творчої команди «Вибір» із Ставківського НВК отримав у подарунок блютуз-навушники та блютуз-колонки, учителя відзначили дипломом. Команда стала фіналістом у Всеукраїнському конкурсі соціальних відео для шкільної молоді «Безпечна поведінка на дорозі учасників дорожнього руху».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора