A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

У Шилівці відбувся ряд заходів, присвячених 90-річчю від дня народження письменника-земляка

Дата: 04.12.2021 19:31
Кількість переглядів: 342

5 грудня 2021 року минає 90 років від дня народження видатного письменника, лауреата Шевченківської премії Григора Тютюнника. На малій батьківщині славетного новеліста – у селі Шилівка на Зіньківщині вшанували пам'ять земляка.

Низку заходів проведено напередодні ювілею у музеях, що діють при Шилівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів імені Григорія і Григора Тютюнників. У зв'язку з карантинними обмеженнями, в тематичних екскурсіях змогли взяти участь лише учні закладу освіти. Відбулися також літературний квест «Як ми знаємо творчість письменників-земляків?»; літературно-краєзнавчий захід «Життєвий вир братів Тютюнників та України»; інсценізація фрагменту українського весілля (за кіносценарієм Григора Тютюнника до роману Григорія Тютюнника «Вир»); круглий стіл «Як парость виноградної лози, плекайте мову» (за новелами Григора Тютюнника «Син приїхав», «Оддавали Катрю»); літературні читання «Тернова доля України» (Зображення голодомору 1932-1933 років у творах братів Тютюнників); інтерактивна гра «Крилаті вислови Григора Тютюнника». Для наймолодших школярів було проведено екскурсію «Дитячі роки Григора Тютюнника». Малюки взяли участь в обговоренні оповідання «Ласочка» та конкурсі ілюстрацій до нього.

2 грудня на базі музеїв Шилівського ЗЗСО відбувся онлайн семінар для вчителів української мови та літератури «Використання творчості Григора Тютюнника і музею письменників-земляків в освітньому процесі в контексті реалізації НУШ» (до 90-річчя Григора Тютюнника), в рамках якого юні екскурсоводи представили дві віртуальні екскурсії.

З нагоди ювілею біля приміщення колишньої земської школи, де навчалися брати Тютюнники, були організовані урочистості. Вшанувати пам'ять славного земляка прийшли староста Шилівського старостату Віра Кімлик, працівники освіти та культури села, учні школи. Із промовами виступили гості заходу: заступник міського голови Геннадій Хорошун і начальник відділу культури, спорту та інформаційного забезпечення Зіньківської міської ради, депутат міської ради Людмила Кімлик-Яроха. Було покладено квіти до меморіальної дошки та на могили матерів письменників.

Шилівка береже пам'ять про славних синів. Тут завжди раді гостям – поціновувачам творчості братів Тютюнників. Сподіваємося, що епідемічна ситуація поліпшиться, і ми зможемо знову проводити екскурсії на літературно-краєзнавчому маршруті “Григорій і Григір Тютюнники: дорогами життя і творчості” для всіх бажаючих.

Вчитель іноземної мови Шилівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Марина Заставська

На зображенні може бути: 1 особаНа зображенні може бути: 7 людей, люди стоять та у приміщенніНа зображенні може бути: 6 людей, дитина, люди сидять, люди стоять та у приміщенніНа зображенні може бути: 3 людини, люди стоять та у приміщенніНа зображенні може бути: 8 людей, люди стоять та у приміщенні

На зображенні може бути: 7 людей, дитина, люди стоять та у приміщенніНа зображенні може бути: 9 людейМожливо, це художній твір 6 людей та у приміщенніМожливо, це ілюстрація indoorНа зображенні може бути: 7 людейНа зображенні може бути: 3 людиниНа зображенні може бути: 1 особа та у приміщенніНа зображенні може бути: 3 людиниНа зображенні може бути: 3 людини


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора