A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Відбулося засідання Координаційної ради

Дата: 03.12.2021 19:04
Кількість переглядів: 438

Питання протидії домашньому насильству розглядалися на засіданні Кооординаційної  ради з питань здійснення заходів у сфері запобігання і протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі  та торгівлі  людьми на території Зіньківської територіальної громади, яка відбулася 3 грудня 2021 року.

Координаційну раду проводила заступник міського голови Альона Кришталь.

На розгляд ради  було винесено питання,  що стосувалися виконання Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» на території Зіньківської громади, виконання в закладах освіти обласного плану заходів щодо проведення акції «16 днів проти насильства» та про проведену роботу  Полтавським районним управлінням  поліції  головного управління національної поліції  в Полтавській області  за 11 місяців 2021 року у напрямку протидії домашньому насильству.

Станом на 1 грудня 2021 року по Зіньківській територіальній громаді зафіксовано 25 звернень про домашнє насильство, які надійшли до  уповноважених органів поліції, з них 24 звернення надійшли від жінок та 1 звернення від чоловіка.

Утворена та працює мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали  від домашнього насильства та/або насильства за ознаками статі.

Активну участь в обговоренні питань взяли Наталія Рись, начальник «Служби у справах дітей та  сім’ї» виконкому міської ради,  Роман Попович, консультант центру  професійного розвитку  педагогічних працівників  виконкому  міської ради.

Членами ради прийнято рішення: налагодити взаємозв’язок між поліцією та відповідальними службами за протидію насильства щодо інформування про випадки скоєння домашнього насильства; продовжити профілактичну роботу у навчальних закладах громади в даному напрямку;  постійно проводити профілактичні лекції, бесіди серед уразливих категорій населення та здійснювати профілактичні рейди по сім’ях, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Якщо Ви опинилися в ситуації домашнього насильства або  стали свідком жорстокого поводження з дітьми або Ваша дитина потерпає від домашнього насильства  телефонуйте:102, або до відповідальних працівників (структурних підрозділів) в Зіньківській територіальній громаді, які проводять роботу із координації заходів реагування на повідомлення про вчинення насильства.

Координатор з питань здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі на території Зіньківської територіальної громади  - заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради  – Кришталь Альона Олексіївна тел. (05353) 3-10-34

Уповноважений (структурний підрозділ, установа), який проводить роботу у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі на території Зіньківської територіальної громади  - комунальна установа «Зіньківський центр соціальних послуг» Зіньківської міської ради, директор центру Косяк Людмила Іванівна, тел. (05353) 3-33-02

Уповноважена особа, яка  проводить роботу з прийому та реєстрації заяв і повідомлень про вчинення домашнього насильства, координацію заходів з реагування на факти вчинення насильства, надання допомоги і захисту постраждалим особам Зіньківської територіальної громади - завідувач відділення соціальної роботи комунальної установи «Зіньківський  центр соціальних послуг» Зіньківської міської ради  -  Ківшик Ольга Миколаївна тел. 099-036-05-45.

Гаряча лінія Національної поліції України 0-800-500-202.

Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації 0-800-500-335 (безкоштовно зі стаціонарного або мобільного телефонів).

Національна дитяча гаряча лінія 0-800-500-225.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора