A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Ці люди потребують щоденної уваги

Дата: 03.12.2021 08:15
Кількість переглядів: 363

Сучасна державна політика соціального захисту людей із інвалідністю містить низку заходів. У рамках них у Зіньківській громаді затверджено, зокрема, програму «Турбота», у комунальній установі «Зіньківський центр соціальних послуг» надаються послуги особам з інвалідністю – як у приміщенні центру, так і вдома.

Понад 60 людей з інвалідністю отримують послугу «догляд вдома», що передбачає цілий комплекс заходів, направлених на підтримку життєдіяльності. Цю послугу надають 38 соцробітників у 44 населених пунктах громади.

Відділенням надання соціальних послуг обслуговано 441 особу з інвалідністю – надано послуги натуральної допомоги, соціальної адаптації, консультування, денного догляду, транспортні. Послугу натуральної допомоги, а саме: перукарські, швейні, із ремонту взуття, косіння трави та пиляння дров, видачі речей, що були у вжитку, – отримали 332 людини з інвалідністю. Малорухомих осіб з інвалідністю перукар обслуговував удома. Протягом року для перевезення осіб даної категорії понад 100 послуг було надано «Соціальним таксі». Це найперше підвезення до лікарень у Зінькові, Полтаві та Гадячі. Багато років у центрі функціонує пункт прокату технічних та інших засобів реабілітації, який є великою підтримкою для осіб з інвалідністю в повсякденному житті.

Зіньківський ЦСП співпрацює з громадською організацією – місцевим осередком всеукраїнської організації «Союз організацій інвалідів України». Її незмінним головою є Людмила Сохацька, яка переймається проблемами людей з інвалідністю, підтримує зв’язки з сім’ями, де проживають такі особи, та по можливості допомагає в розв’язанні їхніх нагальних проблем.

Послуга соціальної адаптації в центрі надається за принципом: «Кожна людина повинна мати можливість для реалізації в суспільстві». Соціальні працівники відділення надання соціальних послуг постійно працюють з інвалідами, виявляють та розвивають різнобічні інтереси, дрібну моторику рук, логічне мислення, проводять заняття з танців. Музикотерапія та співи покращують емоційний стан, живе спілкування «рівний рівному» вселяє надію на краще, дає відчуття опори й підтримки. Відстоювати свої інтереси, доводити, що ти багато чого вмієш, набагато легше, якщо з тобою є однодумці.

У зв’язку зі складними умовами сьогодення для покращення якості надання соціальних послуг особам з обмеженими можливостями центром було подано два проєкти на Громадський бюджет. Це «Студія здоров’я для людей похилого віку та осіб з інвалідністю», який передбачає придбання різних видів інвентарю для роботи з такою категорією осіб, та «Мобільна зона активного довголіття для людей похилого віку та осіб з інвалідністю». Тож із нетерпінням чекаємо на втілення наших ініціатив.

Звертаємося до людей з інвалідністю зі словами вдячності за активну участь у житті суспільства, любов до життя й цінування кожної прожитої хвилини. Ви є прикладом для всіх. Бажаємо вам і надалі так тримати!

Робімо добро разом, об’єднуючись і не шкодуючи зусиль.

Люди з інвалідністю не вимагають чогось особливого, лише елементарного – жити серед людей, бути в суспільстві й відчувати себе повноцінними людьми.

Зіньківський центр соціальних послуг

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора