A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

3 грудня - Міжнародний день людей з інвалідністю

Дата: 03.12.2021 08:30
Кількість переглядів: 363

3-го грудня українське суспільство та усе людство відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю. На сьогодні для України проблема захисту осіб з інвалідністю, у зв’язку з постійним зростанням їх частки серед населення держави. Не виключенням є і населення Зіньківської об’єднаної територіальної громади, на сьогодні у нас проживає 8 230 пенсіонерів, з них близько 2000 людей з інвалідністю. 

Увага держави та милосердя і толерантність кожного з нас, допоможуть спростити життя людям з інвалідністю.

Переймаючись буденними проблемами, ми повинні замислитись над непростою долею людей з вадами здоров’я, не забувати про те, що поруч з нами живуть такі громадяни, і вони потребують допомоги та уваги.

Наша держава взяла на себе і виконує конкретні зобов’язання щодо матеріального забезпечення осіб з інвалідністю, створення для них необхідних правових, соціально-побутових умов життя, надала ряд пільг, конституційно гарантувала рівні з іншими громадянами можливості для участі в економічній, політичній і соціальній сферах життя суспільства.

У цей день ми приєднуємось до міжнародної ініціативи і бажаємо всім, хто не байдужий до цієї проблеми сил, здоров’я й успіху. Захищаючи гідність людей з інвалідністю, ми захищаємо своє людське обличчя. Практика доводить, що особи з інвалідністю можуть бути і стають повноцінними та високоефективним членами суспільства, відмінними фахівцями,   соціально-активними і життєрадісними людьми, які надихають багатьох.

Найтепліші слова шлемо громадянам, на долю яких випали нелегкі випробування.  Зичимо здоров’я, родинного затишку, життєвого оптимізму, добробуту, щастя та витримки у всіх життєвих випробуваннях.

 

         Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора