Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Відбулася нарада директорів навчальних закладів Зіньківської громади

Дата: 25.11.2021 11:52
Кількість переглядів: 379

24 листопада відбулася нарада директорів навчальних закладів Зіньківської громади. Розпочала нараду заступник міського голови  Альона Кришталь, яка закликала присутніх суворо дотримуватися карантинних обмежень у навчальних закладах громади  під час освітнього процесу, особливо під час проведення новорічних та різдвяних свят.

На жаль, пандемія змінила освітній процес — уроки з класів перейшли в зум-конференції, але  не у всіх вчителів була технічна можливість навчати дітей у такому форматі. Завдяки платникам податків,  депутатам Зіньківської міської ради, з метою надання якісних освітніх послуг, на умовах співфінансування  вдалося придбати 145 ноутбуків  вчителям навчальних закладів нашої громади. Для цього з бюджету Зіньківської громади виділено кошти  в сумі 976,7 тис. грн., що склало 33,6% від загальної суми 2 млн. 905 тис. грн. (1млн. 929 тис. грн. – кошти державної субвенції). До кінця цього року завершиться підключення до широкосмугового інтернету закладів соціальної інфраструктури в селах громади. Отже, разом прагнемо до високих навчальних досягнень учнів.

Альона Олексіївна наголосила на  дотриманні санітарних норм у закладах освіти, особливо в харчоблоках, щодо матеріалів, обладнання, устаткування, засобів, інвентарю, витратних матеріалів тощо, тобто все повинно   відповідати вимогам Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції», відповідних технічних регламентів та санітарного законодавства.

Володимир Бузовський доповів про організацію проведення роз’яснювальної роботи ЗНО-2022 для випускників закладів освіти та їх батьків; облік дітей і учнів у межах територіальної громади.

Про впровадження у закладах освіти з 1 січня 2022 року системи нового харчування, відповідно до постанови  КМУ від 24.03.2021 № 305 інформувала Людмила Сідак.  На нараді було обговорено також інші питання освітнього процесу в громаді.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора