A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Пацієнтів із Covid-19 лікуватимуть у Зіньківській лікарні

Дата: 15.11.2021 08:43
Кількість переглядів: 306

Зіньківська міська центральна лікарня приймає пацієнтів із коронавірусною хворобою.

Перелік медичних закладів для госпіталізації пацієнтів із COVID-19 оновили. Цього вдалося досягти завдяки сприянню народного депутата України Олега Кулініча та клопотанням Зіньківської міської ради й Зіньківської міської центральної лікарні, адже пандемія знову набирає обертів, навантаження на медзаклади Полтавської області, визначені для лікування ковідних хворих, зросло.

Донедавна жителі Зіньківської громади лікувалися далеко за межами місця їхнього постійного проживання – у медичних закладах Миргорода, Полтави, Гадяча. Але тепер лікування пацієнтів із COVID-19 відновили на базі Зіньківської лікарні. На сьогодні остання – на стадії підписання відповідного договору з Національною службою здоров’я України (НСЗУ).

Медична допомога пацієнтам із коронавірусною хворобою та підозрою на неї, якщо за показаннями вони потребують госпіталізації, надається в стаціонарі закладу. За інформацією його керівника Олександра Запорожченка, для хворих на COVID-19 виділена частина ліжок на базі інфекційного відділення МЦЛ в Опішні й терапевтичного відділення в Зінькові.

Лікарня укомплектована відповідним медичним персоналом та має необхідний резерв медикаментів і виробів медпризначення для надання допомоги пацієнтам із коронавірусною хворобою. Забезпечення ліками, засобами й виробами медичного призначення здійснюється відповідно до Національного переліку лікарських засобів і в межах фінансування НСЗУ.

Киснем для кисневої терапії Зіньківська міська центральна лікарня забезпечена.

Шановні мешканці громади! Не ігноруйте карантинні заходи: носіть маски, ретельно мийте руки, дотримуйтесь соціальної дистанції. Це той необхідний мінімум, що потрібен, аби епідемія не вийшла з-під контролю, адже в громаді постійно збільшується кількість осіб, хворих на COVID-19. Рівень захворюваності може призвести до критичної ситуації – браку ліжок, ліків і медичних працівників. Не зволікайте з вакцинацією. Бережіть себе та рідних!

 

Переваги крапельниці від запою і знятті алкогольної інтоксикації | МЕДЛЮКС


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора