A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Відбулося засідання виконавчого комітету міської ради

Дата: 15.11.2021 08:00
Кількість переглядів: 300

11 листопада відбулося засідання виконавчого комітету Зіньківської міської ради.

Основним питанням, яке розглядалося на засіданні, і яке члени виконкому одностайно підтримали, було уповноваження на вчинення нотаріальних дій  старост старостинських округів  Зіньківської міської  ради  вживати заходів щодо охорони спадкового майна; посвідчувати заповіти (крім секретних); видавати дублікати посвідчених ними документів; засвідчувати вірність копій (фотокопій) документів і виписок із них; засвідчувати справжність підпису на документах. Зазначимо, що порядок вчинення нотаріальних дій посадовими особами місцевого самоврядування врегульовано частиною 1 статті 37 Закону України «Про нотаріат» та Порядком вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 14.11.2011 за №1298/20036 (зі змінами). Відповідно до пункту 4 частини 2 статті 40 Закону України «Про нотаріат» уповноважено старост на вчинення дій, прирівняних до нотаріально посвідчених, а саме: на посвідчення довіреностей, крім  довіреностей на право розпорядження нерухомим майном, довіреностей на  право розпорядження нерухомим майном, довіреностей на управління і розпорядження корпоративними правами та довіреностей на користування та розпорядження транспортними засобами.

Про дату початку вчинення нотаріальних дій старостами, Зіньківська міська рада повідомить додатково,  адже наразі тривають дії щодо внесення ДП «Національні інформаційні системи» виконкому Зіньківської міської ради до  Єдиного реєстру заповітів та спадкових справ.

Члени виконкому затвердили дві кошторисні документації поточного ремонту дорожнього покриття по вул. Дроздівській в м. Зіньків та  поточного ремонту тротуару і паркану в с. Пишненки.

Рішення про надання матеріальної допомоги жителям  громади,  забезпечення дровами пільгової категорії населення  та надання  матеріальної допомоги   на поховання  було одноголосно підтримано членами виконкому.

Члени виконкому розглянули ряд  питань, що стосувалися оренди комунального майна громади.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора