A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

У Кирило-Ганнівці запанували "королеви осені"

Дата: 10.11.2021 08:10
Кількість переглядів: 325

Хризантеми – красиві осінні квіти, що радують око в саду до настання морозів. Щоб помилуватися розмаїттям кольорів цих "королев осені", потрібно завітати недалечко - у Кирило-Ганнівку, до дбайливої господині Наталії Жиденко.

Розведенням хризантем вона стала займатися два роки тому, почала з декількох кущів. Нині під квіти відвели чималу частину городу. На ньому хризантеми квітнуть рядочками з кінця серпня, а вже в середині вересня настає інтенсивне цвітіння. І цим цвітом рослини радують аж до морозів. А якщо їх висадити в горщик та забрати в приміщення, то, каже господиня, цвістимуть і довше.
Вирощувати хризантеми - 
це захоплення, хоч і не просте. Адже потребує догляду, практики, уваги, треба прополювати, підживлювати, щеплювати, захищати від шкідників і грибкових захворювань. Наталія Михайлівна багато читає, вишукує в інтернеті поради досвідчених квітникарів. Кожен рік виписує нові сорти, і вже тоді розмножує.

Нині хризантеми, вирощені її руками уже квітнуть і в односельців, і біля сільської церкви, школи, Будинку культури, адже вона не тільки продає квіти, а й дарує. Окрім того,  їдуть за такою красою й із інших сіл району, бо слава про гарні квіти, вирощені з любов’ю, між людьми розходиться швидко. Розмаїття хризантем, яскраве їхнє цвітіння додають оптимізму, бадьорості перед суворою зимою, гарного настрою і лікують від депресії.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора