A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Олександр Прокопенко: «Робити людям добро, рухатися вперед і не заглядати в паспорт»

Дата: 06.11.2021 11:20
Кількість переглядів: 421

Минулої п’ятниці новообраний секретар Зіньківської міської ради Олександр Прокопенко почав виконувати свої нові обов’язки. Якою він бачить роботу на цій посаді, чи був готовий до неї?

- Олександре Борисовичу, важко було розлучатися з колективом, де Ви пропрацювали з 2012 року і який став для Вас рідним?

- За 9 років і 4 місяці роботи в МКП «Зіньківський комунгосп» я звик до колективу, який ні разу мене не підводив. У нас кожен сумлінно і старанно виконував важливу роботу як для наших жителів, так і для міста в цілому. Справді, колектив став для мене майже рідним і залишати його було важко, адже лишилося невиконаним багато задуманого.

- Чи думали Ви, що колись станете секретарем міської ради?

- Ніколи не думав, що колись буду обіймати таку високу посаду. Але керівництво міської ради, разом із депутатським корпусом надали мені право бути секретарем, тож я всіляко намагатимусь виправдати їхню довіру.

- Для людей посада, яка називається «секретар міськради» – це щось трохи незрозуміле. Насправді не всі знають, чим займається ця людина, адже це зовсім інше, ніж те, що ми звикли сприймати під словом «секретар». Чим займається секретар міськради, які ваші функції?

- Так, секретар - поняття багатогранне й дещо незрозуміле. Насправді на плечі секретаря міської ради покладено чимало обов’язків. Забезпечення своєчасного оприлюднення та доведення рішень ради до виконавців і населення, контроль виконання; координація діяльності комісій міської ради (за дорученням міського голови); підготовка річних планів роботи ради та здійснення контролю їх виконання; організація роботи по залученню інвестицій, кредитних ресурсів, коштів для розвитку економічного потенціалу ради; забезпечення зберігання офіційних документів; організація та проведення урочистостей; ведення особистого прийому громадян – це лише частина того, чим займається секретар.

- Головні завдання та принципи, якими Ви керуєтесь при здійсненні своїх повноважень?

- Головне завдання, яке ставлю перед собою, – зробити нашу територіальну громаду більш комфортною для проживання її мешканців. Справедливість, принциповість при вирішенні різних питань, повага до мешканців – ті принципи, якими я керуюсь у повсякденному житті.

- Які питання, на Вашу думку, потребують негайного вирішення?

- Реформування житлово-комунального господарства. Особливу увагу треба звернути на медицину, освіту. По максимуму слід відремонтувати дороги по старостатах та місті.

- Ви були депутатом районної ради, депутатом кількох скликань міської ради. Чому вирішили піти у депутати?

- Коли працював на підприємствах, мене обирали комсоргом, головою профспілкового комітету, головою ради трудового колективу. Тож, коли мені запропонували спробувати подати свою кандидатуру на виборах, не замислюючись, погодився, аби працювати на благо своїх земляків, усіх жителів Зіньківщини.

- Із якими питаннями до Вас як депутата люди звертаються найчастіше?

- Питання різні. Найчастіше вони стосуються житлово-комунальних послуг, ремонту тротуарів, проїжджої частини, розчистки узбіч тощо. Мною виписано понад 230 актів проживання та обстеження громадян.

- Як проводите час на дозвіллі? Маєте захоплення?

- Раніше я був затятим рибалкою. Проте зараз обожнюю тихе полювання – збирати гриби, люблю подорожувати, знайомитися з новими місцями, цікавими людьми тощо.

- Чи маєте девіз із яким ідете по життю?

- Так, звісно. Робити людям добро, рухатись тільки вперед і не заглядати в паспорт (усміхається).

- Якою бачите нашу громаду через 5 років?

- Заможною, квітучою, успішною. Спливає лише рік від моменту створення Зіньківської громади, а вже можна неозброєним оком побачити, скільки відбулося змін на краще. Тож далі – тільки вперед!

Фото без описуНемає опису.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора