Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Із піснею по життю…

Дата: 04.11.2021 08:29
Кількість переглядів: 304

«Ті, що мають пісню  в серці» - так на Зіньківщині  говорять про «народний» ансамбль сучасної пісні «Сонцедар» комунального закладу «Міський  Будинок культури»  Зіньківської міської ради.

На сьогоднішній день «народний» ансамбль має великий досвід конкурсної та концертної діяльності, він є постійним учасником всеукраїнських,  міжнародних та обласних   вокальних  конкурсів. Репертуар вокального ансамблю різноманітний. До нього входять твори  українських та зарубіжних авторів, народні та сучасні  естрадні пісні.

Цьогоріч, незважаючи на карантинні обмеження, творча скарбничка талановитого колективу поповнилась ще однією грандіозною перемогою на V Міжнародному дистанційному фестивалі-конкурсі вокального мистецтва  «TAMILA FEST» у  м. Дніпро.

За умовами конкурсу на електронну адресу TAMILA'S FEST було надіслано відео одного конкурсного номера, а саме: колектив виконав українську народну пісню «Летіла зозуля».

За рішенням журі «народний» ансамбль сучасної пісні «Сонцедар» здобув Гран-Прі у V Міжнародному дистанційному фестивалі-конкурсі вокального мистецтва TAMILA'S FEST колектив було нагороджено: Кубком Гран-Прі, Дипломами, медалями та неочікуваним подарунком - портативною колонкою, яка так необхідна колективу в роботі. Керівник колективу Роман Северин за високопрофесійну підготовку учасників отримав Подяку від засновника TAMILA'S FEST.

Підготовка до фестивалю велась заздалегідь. Кожного дня протягом місяця колектив неустанно працював над реалізацією свого виступу. Все було продумано: від костюмів до постанови кожного учасника. І дійсно, праця була винагороджена високою відзнакою.

Колектив дякує організаторам фестивалю за гідну організацію та можливість спробувати свої сили, проявити себе.

А з чого ж таки все починалось?

Колектив  розпочав свою діяльність  в 2009 році у складі: керівника Романа Северина та учасників гурту: Юлії Проценко, Володимира Горобця, Оксани Ляшенко та Андрія Ісакія. Нещодавно склад ансамблю змінився – до колективу приєднався новий учасник Владислав Шкицький.

Крок за кроком здобувались популярність та визнання ансамблю. Сьогодні вже неможливо уявити культурне життя  Зіньківської   громади   без  «народного»  ансамблю  сучасної пісні «Сонцедар». Колектив із успіхом  виступав на Національному Сорочинському ярмарку, на обласних  святах - Дню працівників сільського господарства та Дню працівників легкої промисловості ПАТ «Ворскла» в місті Полтава. Неодноразово гучними оплесками глядачі зустрічали «Сонцедар» на сценах обласного академічного українського музично-драматичного театру імені М.В.Гоголя, Палацу дозвілля «Листопад», Полтавського міського Будинку культури (Центр культури та  дозвілля) міста Полтави.

Цього року, під час святкування днів села,  запальні, неймовірно чарівні концерти дарували  учасники ансамблю «Сонцедар» жителям сіл нашої  громади. Також чудовими піснями завжди вітають працівників різних сфер Зіньківщини  у  відзначенні професійних та державних свят.

За дванадцять років свого існування  учасникам  «народного»  ансамблю «Сонцедар» підкорялися сцени міст Києва, Миколаїва, Львова,  Харкова.

Успіху, як  і належить, передували випробування, але безперечний талант, бажання досягати нових висот сприяли творчому зросту колективу.

За вагомий внесок у розвиток культури українського народу у 2015 році колективу присвоєно почесне звання «Народний аматорський колектив».

За активну роботу по  збереженню культурного надбання  «народний»  ансамбль сучасної пісні «Сонцедар» був нагороджений:                                 

2015 рік: Дипломом І ступеня за участь у відкритому фестивалі - конкурсі родинної пісні «У родинному колі» м.Полтава;                                           

2016 рік: Дипломом І ступеня за участь  у Всеукраїнському  фестивалі – конкурсі «Мелодії над Ворсклою» - за високу майстерність та творчий внесок у розвиток мистецтва м.Полтава, Диплом І ступеня  управління культури Полтавської державної адміністрації  - за  високу майстерність в обласному - огляді конкурсі народної творчості «Слався, Полтавська мистецька родина!»  -   присвяченому 25-річчю Незалежності України, активну концертну діяльність та велику творчу роботу по збагаченню духовної скарбниці Українського народу;

2018 рік: Гран-Прі VІІІ Міжнародного фестивалю-конкурсу мистецтв «Джерело надій» у номінації естрадний вокал  м. Київ. Диплом Лауреата  І премії  Міжнародного фестивалю-конкурсу «Зіркова хвиля» м. Львів;

2019 рік: Подяка  за участь у Міжнародному гастрофестивалі «Полтавська Галушка», Диплом І ступеня за  участь у Міжнародному фестивалі «INTERFEST- BUKOVEL»;

2020 рік: Гран-Прі Всеукраїнського фестивалю «Зірковий хіт»  в номінації естрадний вокал. Диплом Лауреата І ступеня за участь у ІІ Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «UNIVERSE OF ARTS» м.Одеса, Диплом  Лауреата І ступеня  «Чарівні мелодії» - м.Миколаїв,  Гран-Прі Міжнародного  фестивалю мистецтв «FAVORITE FEST GIORGIA»  Грузія – Болгарія.

На сьогодні вокальний ансамбль «Сонцедар» є символом відродження та популяризації української народної та сучасної естрадної пісні. Попереду у колективу багато планів: участь у фестивалях різного рівня, творчих звітах, оновлення репертуару, але найголовніше - вони розкривають скарбницю пісенного мистецтва перед молоддю, залучаючи їх до невичерпного джерела народної творчості.

Від щирого серця вітаємо колектив, керівника та бажаємо не зупинятися на досягнутому і впевнено йти до нових перемог.

КЗ «Міський Будинок культури»

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора