Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Юлія Бережна: «Відродимо гінекологічну службу й допоможемо подолати жіночі проблеми»

Дата: 03.11.2021 09:38
Кількість переглядів: 558

Гінекологічне відділення Зіньківської міської центральної лікарні  розраховане на 10 ліжок.

У відділенні створені всі умови для якісного надання медичної допомоги, ефективного лікування та комфортного перебування жінок Зіньківської громади.

Допомогу пацієнткам надає персонал у складі 13 працівників.

Відділення продовжує традиції, закладені в нашій громаді ще легендарним лікарем акушером-гінекологом вищої категорії, завідувачкою гінекологічним відділенням  Тамарою Мурат, якої, на жаль, уже з нами немає. Але на сьогодні її справу разом із колегами продовжує зав відділенням Юлія Бережна. Завдяки молодим професіоналам, дбайливому ставленню до своєї роботи гінекологічна служба в громаді відроджується.

- Юліє Іванівно, як працює очолюване Вами відділення?

- Робота націлена винятково на індивідуальний підхід до лікування пацієнтів, згідно з клінічним протоколом. Працівники відділення надають цілодобову медичну допомогу пацієнткам із гінекологічною патологією, вагітним жінкам, застосовуючи при цьому як консервативні, так і оперативні методи лікування та діагностики. Проводиться лікування жінок із такими патологіями, як міома матки, запальні захворювання органів малого тазу, поліпи жіночих статевих органів, порушення менструального циклу, аномальні маткові кровотечі, позаматкова вагітність, небажана вагітність тощо. Чим далі, тим частіше доводиться стикатися з такими проблемами, як онкозанедбаність і виявлення онкопатології жіночої сфери на пізніх стадіях.

- Із чим це пов’язано?

- Гадаю, насамперед із соціальним рівнем життя населення. Кожна пацієнтка має відповідально ставитися до стану власного здоров’я, проходити онкологічний огляд  і скринінг щороку. Перебіг вагітності теж потребує особливої уваги. У цей період майбутня мама має турбуватися за двох. У нашій консультації, де на сьогодні на обліку перебуває 55 жінок, акушери-гінекологи спостерігають за вагітною та плодом упродовж усього періоду до пологів. Користуючись нагодою, запрошуємо майбутніх мам до нашої жіночої консультації. Зіньківською міською лікарнею підписано договір із Національною службою здоров’я України для надання послуг, серед яких і ведення вагітності в амбулаторних умовах.  Наш заклад відповідає вимогам і  надає  повний спектр послуг при нормальній і ускладненій вагітності, проводить забір необхідних аналізів, ультразвукові скринінги з вагітності.

- Чого не вистачає для роботи?

- У планах керівництва лікарні, не без допомоги місцевої влади, обладнання для проведення хірургічної  гістероскопії. Це один із сучасних методів малоінвазивної хірургії. Він дозволяє оглянути порожнину матки зсередини, діагностувати патологічні процеси і виконати малоінвазивні втручання в порожнині матки з мінімальною травматизацією здорових тканин. Гістероскопія показана при таких гінекологічних захворюваннях, як поліпи та  гіперплазії ендометрію, аномальні маткові кровотечі, підслизова міома, передракові стани.

- На завершення нашої розмови, що порадите читачам?

- Головне – не відкладати лікування на потім. Якщо вас щось хвилює, негайно звертайтеся до лікаря. Подолати хворобу на ранніх стадіях набагато простіше, ніж коли вона застаріла й запущена.  Лікування відбувається набагато легше як для пацієнта, так і для лікаря. 

Коронавірусна пандемія раніше чи пізніше мине, а наші вічні проблеми, у тому числі жіночі, залишаться. Та ми своїм, хай і невеликим, але дружнім колективом відродимо гінекологічну службу й із радістю допоможемо подолати жіночі  проблеми.

Бережіть себе та своїх близьких!

Фото без описуФото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора