A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Проведено перевірку суб’єктів господарювання

Дата: 27.10.2021 15:58
Кількість переглядів: 1119

27 жовтня 2021 року тимчасовою комісією з проведення контролю виконання заходів з дотримання карантинних вимог на території Зіньківської територіальної громади в місцях масового скупчення людей, проведено перевірку суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, розважальної діяльності, надання послуг громадського харчування на території Зіньківської територіальної громади.

У складі комісії взяли участь: представники Полтавського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області, Зіньківського міжрайонного відокремленого підрозділу лабораторних досліджень Державної  установи "Полтавський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я  України", відділення поліції №4 Полтавського районного управління поліції ГУ НП в Полтавській області та представники Зіньківської міської ради.

У ході перевірки суб’єктів господарювання проведено роз’яснювальну роботу, надано відповідні рекомендації відповідно до постанови Головного держаного санітарного лікаря України №16 від 09.05.2020 року.

Всього в ході роботи тимчасової комісії було відвідано 25 таких об’єктів, з них 10 закладів торгівлі продовольчими товарами, 13 закладів торгівлі непродовольчими товарами, 3 перукарні, 3 банківські установи та турагенство.

На 13 закладах були надані пропозиції щодо дотримання вимог.

Найбільш поширеними порушення стали:

  • відсутність проведення температурного скринінгу працівників;
  • відсутність відміток про проведення вологого прибирання з використанням миючих та дезінфікуючих засобів;
  • потреба в поновленні маркування, з метою уникнення скупчення в черзі з дотримання дистанції між клієнтами не менше 1,5 м;
  • відсутність централізованого збору використаних засобів індивідуальних засобів захисту, паперових серветок в окремих контейнерах з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами для подальшої утилізації.

Даний профілактичний захід був проведений задля попередження розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19.

У зв’язку із загостренням епідемічної ситуації та застосування додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів відповідного рівня епідемічної небезпеки перевірки будуть проводитися систематично.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора