A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

СПОРТ – найкраща інвестиція у здоров’я і цілеспрямованість дітей

Дата: 19.10.2021 13:13
Кількість переглядів: 549

Спортивні, активні, енергійні та наполегливі, завжди націлені на подолання перешкод та досягнення мети, здобуття нелегких перемог – усі ці слова про вихованців спортивного клубу «Росомаха», засновником та тренером якого є  Олександр Антонов.

Його вихованці беруть участь у змаганнях усіх рівнів: від першості області до чемпіонатів України. Окрім перемог у районних ,обласних та Всеукраїнських змаганнях, юні спортсмени є активними учасниками екологічних акцій «Чисті береги», «Чистий Зіньків», наводячи лад на рідній Зіньківщині.

За чотири роки свого існування юні «Росомахи» змагалися у військово-спортивних багатоборствах (бойове двоборство, стрільба з пневматичної гвинтівки, рукопашний бій), тощо.

За останній рік отримано чимало нагород. Так, влітку, на традиційному турнірі  «Кращий боєць року» чемпіонату Полтавської області з військово-спортивного багатоборства пам’яті воїна-десантника Дениса Синюка зіньківські росомахи перемогли багатьох спортсменів із усієї України ( Оля Ніценко – 1 місце, Кубок «Кращий боєць року»; першість взяли - Михайло Алексеєнко, Артем Кузніцов, Мирослав Величко, Ян Крохмаль, Микола Хміль, Сергій Некраш; почесне друге місце – Олександр Борисенко, Сергій Сметана.  На чемпіонаті України з військово-спортивних багатоборств за дисципліною «Бойове двоборство» пам’яті Героя України генерал-майора Максима Шаповала, в якому взяли участь понад 300 спортсменів з усієї України перемогу здобули юні зіньківці Оля Ніценко та Микола Хміль – кандидат у майстри спорту, зачислений у збірну України на Чемпіонат Світу.

- Заняття спортом стають альтернативою вуличному дозвіллю. У нашого залу вже є постійні «фанати». Бажаючих займатися в клубі виявилося багато. Функціонує дві групи: старша (діти віком від 13 років) та молодша (з 6 років). У групах 15 і 20 дітей відповідно. Загалом тренування триває 3 години (3 рази на тиждень). Окрім занять у залі намагаємося урізноманітнити дозвілля вихованців: екологічні акції, туристичні походи, гра в лазертаг, сплави на байдарках – це далеко не весь перелік заходів у нашому клубі, – розповідає Олександр Антонов.

- Чому така увага спорту?

- Щоб врятувати молодь від згубного впливу вулиці, паління, вживання алкоголю і наркотиків, потрібно показати їм, що життя набагато цікавіше. Зараз модно бути здоровим, розумним і самодостатнім. Існує багато різних видів спорту, цікавих справ, чим можна себе зайняти. Спорт – це найкраща інвестиція у здоров’я і цілеспрямованість дітей. Діти, які звикли до перемог, організовані та дуже активні в громадському житті. Та і загалом краще фінансувати спорт, ніж потім лікування, – зазначає керівник «Росомахи».

Попереду у  вихованців ще багато різноманітних Кубків, Чемпіонатів, туристських зльотів та захоплюючих маршрутів й екстремальних походів.

Зіньківський спортивний клуб «Росомаха» – територія спорту та здорового способу життя, де усіх об’єднує спільна мета: «Хочеш зробити світ кращим – будь прикладом для інших, знайди друзів, стань особистістю!»

Заняття в клубі допомагають вихованцям ставати більш  зібраними, врівноваженими, дисциплінованими, краще володіти собою, розвивати спритність,   гнучкість, загалом – зростати  здоровими. 

Міцне здоров’я, енергія людей – головна умова поступу громади: від села, селища, району до найбільших міст. Тож популяризуймо спорт разом!

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора