A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Шановні жителі Зіньківської громади!

Дата: 14.10.2021 07:00
Кількість переглядів: 408

14 жовтня об’єднує величні свята: державне свято – День захисника України, день Українського козацтва та свято Покрови Пресвятої Богородиці.

Зіньківщина здавна була одним із центрів козацтва на Полтавщині. В середині ХVII ст. впродовж десяти років наш Зіньків був полковим містом, козаки складали переважну частину населення краю, ходили в походи, берегли нашу землю від чужинців, проявляючи мужність, силу духу та відвагу. Наслідують ідеї козацтва і вольностей наші сучасники. Відродивши в 90-х роках минулого століття Зіньківський козацький полк, зіньківські козаки передають кращі традиції молоді нашим «джурятам» та «характерникам», які є кращими не лише в області, а й в Україні.

Головне завдання козацтва, боронити рідну землю, продовжують наші українські воїни на Сході нашої держави.

Саме під захистом українських військових, завдяки самовідданості наших бійців, ми спокійно живемо у своїх домівках, трудимося на рідній землі. Кожної миті ми повинні пам’ятати про це та усвідомлювати, що саме наші воїни виборюють для нашого народу мирне майбутнє.

Схиляємо голову в пам’ять про захисників української держави, які в різні часи боронили рідну землю від ворога, просимо у святої Покрови заступництва для мужніх воїнів, які нині оберігають східні кордони України, не дозволяючи ворогу втілити у життя свої плани. Дякуємо усім, хто пройшов горнило антитерористичної операції та операції об’єднаних сил, хто у найтяжчі дні запеклих боїв зі зброєю в руках виборював та продовжує здобувати для нашої країни право на майбутнє. З сумом та глибокою повагою згадуємо полеглих на полі бою вірних синів та дочок України,  водночас пишаємося мужністю та доблестю українців, для яких служіння Батьківщині виявилося не просто професією, а покликанням всього життя.

Зичу нашим героям, всім зіньківцям міцного здоров’я, добра та щастя, сили й незламної віри в перемогу. Зі святом!

Із повагою міський голова

Сергій Максименко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора