A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Станції юних техніків – 50!

Дата: 11.10.2021 09:33
Кількість переглядів: 330

Цієї осені Зіньківська станція юних техніків святкує ювілей.

З ініціативи тодішньої Зіньківської райради 1 жовтня 1971 року вона була заснована як районна. Спочатку гуртки працювали в основному при школах, заняття в них проводили вчителі трудового навчання цих же закладів.

Першими такі осередки створили для радіооператорів, радіотелефоністів, були також авіамодельний, ракетомодельний гуртки та моделювання сільськогосподарських машин. Від 1973-го в СЮТ працювали «Юний кінодемонстратор» і судномодельний, а 1975-го в чотирьох школах району відкрили й фотогуртки. Спортивно-технічний же гурток із картингу почав діяти у вересні 1976 року.

Наразі на станції юних техніків можна відвідувати такі творчі осередки: авіамодельний гурток, ракетомодельний, з картингу, мотоводіння, фотоаматорів, моделювання іграшок-сувенірів, паперопластики, початкового технічного моделювання, оригамі, бісероплетіння, сувенірний, художню студію «Первоцвіт», народної творчості (вишивки хрестиком та плетіння гачком), м’якої іграшки.

За час свого існування заклад позашкільної освіти часто змінював місце свого розташування. Працювали й у підвалі будинку (тепер кафе «Родзинка»), і в приміщеннях ДТСААФ, колишньої школи №2, що по вулиці Т. Шевченка, колишнього суду, що по вулиці Дзержинського (нині Дроздівській). Від червня 2000-го СЮТ має адресу: Зіньків, вулиця Погрібняка, 24.

Протягом 50 років станцію юних техніків очолювали Базавлук О.М., Юхименко І.Д., Скарга В.Г., Удовиченко М.Ф., Міщенко В.Т., Тоцька Н.В., Кущ Л.К., Андрущенко Г.М., Рак О.С., нині – Литус Л.В. Ентузіасти позашкілля працювали та працюють над формуванням дитячої допитливості, цікавості до різноманітних занять і ремесел, вихованням у дітях поваги до творчої, осмисленої праці, розвитком творчих здібностей школярів. Вони переконані: кожна людина повинна вміти щось робити своїми руками, адже розвинуті руки – розвинутий мозок, без цього не досягти ніяких висот. Робота педагогів СЮТ украй важлива, безумовно, корисна, надзвичайно потрібна юним зіньківцям, які приходять до них навчитися чогось нового, виявити свої здібності, весело та з користю провести час.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора