Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Здай кров – врятуй життя!

Дата: 07.10.2021 11:52
Кількість переглядів: 791

Кожної секунди в усьому світі у людей будь-якого віку і походження виникає потреба у переливанні крові за життєвими показниками. Її переливають у вигляді компонентів (плазма, еритроцити, лейкоцити, тромбоцити) та препаратів (імуноглобулін,  фібриноген та ін.).

Джерелом крові може бути тільки людина, донор. Мільйони пацієнтів по всьому світу зобов’язані своїм життям тим, кого вони ніколи не бачили, – людям, які добровільно здають кров, не отримуючи за це ніякої вигоди.

Але, на жаль, і в Україні загалом, і в нашій області зокрема,  проблема донорства наразі дуже актуальна. Із кожним днем кількість хворих, які потребують переливання донорської крові, зростає. Збільшилась кількість онкозахворювань, травм, шлунково-кишкових кровотеч, операцій. Забезпечити всі ці потреби в донорській крові складно.

Медичні працівники всіма силами намагаються вирішити нелегке питання, звертаючись до населення, керівників підприємств, організацій із проханням про добровільну здачу крові для закладів охорони здоров’я.

У Зіньківській міській центральній лікарні забір донорської крові відділенням переливання крові проводиться щочетверга. Доза  кроводачі –450 мл. Донором може бути кожна здорова людина віком від 18 до 60 років.

Адміністрація КНП «Зіньківська МЦЛ» висловлює велику вдячність усім, хто не байдужий до чужої біди, хто за першим покликом іде на допомогу, даруючи свою кров. Телефон для довідок – 050-828-65-49 Людмила Валеріївна Бойко.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора