A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Народна пісня – невмируща !

Дата: 15.09.2021 07:57
Кількість переглядів: 536

Це вкотре підтверджує приклад ансамблю «Вербиченька». Цими вихідними він святкує своє 15-річчя. Створився він у стінах, тоді ще, Територіального центру, де зібрали перший художній самодіяльний колектив, який і почав виступати.

Першим керівником і баяністом стала енергійна, цілеспрямована, симпатична Ольга Іванівна Третяк. Починала вона з азів, вчила не лише співу, а й манерам триматися в колективі та на сцені, і все з усмішкою, доброзичливо. До складу ансамблю тоді ввійшли Катерина Руденко, Віолетта Півень, Віра Пилипенко, Неля Тіщенко, Галина Плотник, дві Галини Кулібаба та Попенко, Надія Силка, подружжя Омельченко: Діна та Володимир та Василь Дідик. Згодом до них приєдналися Лідія Фесенко, Надія Луценко, Ірина Глушенко. Ці люди і створили групу залюблених в українську пісню, яка і в даний час є основою репертуару ансамблю «Вербиченька».

На зміну Ользі Іванівні прийшов молодий, симпатичний, всіма нами любимий Олександр Олексійович Хоменко. Добрий, талановитий, з великим терпінням, закоханий у музику і пісню, він став мелодією серця колективу. Колектив вивчав нові пісні. Його душею була - Віолетта Петрівна Півень, хормейстер, професіонал своєї справи. З її допомогою зростала творча майстерність ансамблю. Вона шліфувала голоси, повертала їм молоде звучання. Завдяки її кропіткій роботі, колектив став таким, яким і зараз його бачать і чують зіньківці. Пізніше в цей колектив влилися нові люди, всі вони так само закохані в народну пісню. Нині початок творчого шляху згадується з таким трепетом в душі, розумієш, що пройдено вже чимало, проте ми вважаємо, що все найкраще чекає колектив попереду.

У ці святкові для Вашого колективу дні «Зіньківський центр соціальних послуг» Зіньківської міської ради хоче побажати всього найкращого у творчому житті. Нехай життя буде схоже на пісні, які приносять людям тільки щастя, радість і кохання. Нехай кришталева ваза вашого співочого колективу буде наповнена чистою водою, нехай ваша доля буде квітучим садом, а серця - бутоном прекрасних троянд. Нехай старання Ваші і труди помножать успіх в вашім колективі, живіть в добрі і радості завжди, та будьте все життя щасливі!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора