A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Відсвяткували ювілейний День народження Ставківській школі

Дата: 01.09.2021 09:05
Кількість переглядів: 1453

28 серпня відсвяткувала півстолітній ювілей добра, надійна, чесна, вірна, розумна, улюблена Ставківська школа.

Зі словами вітань до гостей свята, колишніх випускників, педагогів і директорів, які працювали в нашому навчальному закладі звернулися ведучі – педагог-організатор Хижна Олена Валентинівна та вчитель зарубіжної літератури Салашна Людмила В’ячеславівна.

Розповідь про історію ювілярки розпочали вихованці початкової та середньої ланки школи, потім з уст ведучих лунала її візитівка.

Ювілей школи – це не тільки важлива історична віха, але й кордон,  що дає можливість оцінити пройдений шлях, згадати добрим словом тих, хто присвятив своє життя, свій педагогічний талант дітям, зібрати у стінах рідної школи своїх учнів і, звичайно, уточнити плани на майбутнє.

На наше святкове зібрання завітало багато гостей: начальник відділу освіти та молоді виконавчого комітету Зіньківської міської ради  Чикало Світлана Володимирівна, головний спеціаліст відділу освіти та молоді виконавчого комітету Зіньківської міської ради Бузовський Володимир Дмитрович, директор Зіньківського центру професійного розвитку педагогічних працівників Козаченко Світлана Миколаївна, голова територіальної  організації профспілки працівників освіти Зіньківської громади Попович Роман Миколайович, староста Ставківського старостинського округу  Баран Володимир Васильович.

Усіх випускників та гостей дійства радо вітали святковим короваєм, а випускники 1971 року, на знак поваги і пошани, як символ гостинності і добробуту, приймали хліб-сіль.

З вітальним словом до всіх присутніх звернулася директор Ставківського НВК Ніна Іванівна Перепелиця. До речі, Ніна Іванівна теж ювілярка, бо 50 років тому вона зі своїми однокласниками вперше переступила поріг цієї школи, тому Ставківська школа для неї надзвичайно дорогий та рідний заклад.

У своєму виступі вона щиро привітала гостей та випускників, усіх запрошених, згадала історію становлення Ставківської школи (з 1917 року і по сьогодення), директорів закладу, вказала їх здобутки. «Школа за 50 років багато пережила радостей, негараздів і перетворень. Основний постулат, якого завжди дотримувався педагогічний колектив – це повага до особистості дитини та використання можливостей школи і вчителя для всебічного розвитку своїх вихованців. Щорічно наші учні є переможцями та призерами Всеукраїнських предметних олімпіад, мовно-літературних та предметних конкурсів, конкурсів художньої самодіяльності, екологічних бригад. Два роки підряд колектив НВК бере участь у різних проектах і стає переможцем, зокрема у 2020 році проведено заміну системи опалення, а у 2021 – отримали клас робототехніки. Учні закладу мають можливість вивчати автосправу і по закінченню навчання отримувати посвідчення водія (до речі, єдина школа в ТГ), займатися спортом у сучасно обладнаному спортзалі, навчатися у класах, відпочивати у коридорах, де все зроблено з любов’ю і ніжністю батьками і колективом школи. Гордістю закладу є те, що щорічно наші випускники добре складають ЗНО, підтвердженням цього є те, що в 2020 році серед шкіл району ми посіли 3 місце і 25 по Полтавській області із 311 шкіл, цього року – серед шкіл Зіньківської громади – 1 місце і 31 по Полтавській області…»

Привітали ювілярку і поважні гості свята – Бузовський Володимир Дмитрович та Попович Роман Миколайович вручили грамоти та премії педагогам і працівникам закладу, зокрема: вчителю, ветерану праці Бадулі Ользі Іванівні, директору НВК Перепилиці Ніні Іванівні, заступнику директора з навчально-виховної роботи Клименко Олені Олексіївні, педагогу-організатору Хижній Олені Валентинівні, Салашній Людмилі В’ячеславівні, вчителю зарубіжної літератури Петраченко Наталії Іванівні, практичному психологу Шечвенко Ірині Миколаїні, вчителю інформатики Пустовойт Наталії Миколаївні, вчителю початкових класів та хореографу Суденку Сергію Володимировичу, вчителю автосправи та трудового навчання Мандриці Володимиру Володимировичу, вчителю фізики Падуну Віктору Григоровичу, вчителю фізичної культури Королевят Тетяні Петрівні, вихователю дошкільного структурного підрозділу Батрак Людмилі Іванівні, кухарю шкільної їдальні.

Зі словами вітань також звернувся до всіх і сільський староста Баран Володимир Васильович, також  в минулому випускник і вчитель Ставківської школи.

Випускники… Скільки вас полинуло за шкільний поріг, скільки розкидало життя по всьому світу. Але, де б ви не жили і яким ремеслом не займалися, усіх вас об’єднує те, що ви залишаєтеся випускниками нашої рідної Ставківської школи. Важко порахувати скільки учнів розлетілося зі школи протягом 50 років, а скільки їх іще буде… Кожен із вас обрав свою життєву дорогу, створив власну сім’ю.

Кожна школа славна не кількістю, а славою своїх учнів. І ми з усією відповідальністю заявляємо, що нашому навчальному закладу несоромно за своїх випускників. Багато вихованців нашої школи стали педагогами, бізнесменами, економістами, інженерами, лікарями, адвокатами, суддями, військовими, архітекторами, водіями, продавцями, хліборобами…

Під звуки мажорної музики звучали списки випускників-відмінників Ставківської 8-річної школи, золотих та срібних медалістів Ставківської середньої.

Зі словами вітань та подяки педагогам і працівникам закладу від імені всіх випускників звернулася випускниця 2008 року Карпенко Аліна Анатоліївна та вручила в дарунок ювілейний коровай.

Обдаровані діти – дар від Бога для цілого народу, а інколи й всього людства. Можна вважати, що дитині пощастило в житті, якщо її талант вчасно розкриють. Наша школа завжди була багата на талановитих учнів та вчителів, тож на святі звучали музичні дарунки у виконанні наших колишніх випускників.

Дарували пісні рідній школі колишній вчитель Віталій Володимирович Калініченко, талановитий випускник 1990 року Віталій Васильович Клименко, Галина Дмитрівна Шуберт, Лідія Василівна Прокопенко, Наталія Леонідівна Калатура зі своїм чарівним, неперевершеним ансамблем барабанщиць «Dream band», учні школи.

Привітв всіх присутніх гуморескою в стилі казки «Колобок –женишок» неодноразовий переможець районних конкурсів, переможець обласного конкурсу художньої самодіяльності «Веселка» Пшінник Єгор, дарував «Елегію» Миколи Лисенка справжній піаніст-віртуоз, дипломант міжнародного шоу-фестивалю мистецтв в Болгарії «Золотий кубок Кітену (І місце та 9 міжнародного конкурсу  дітей та молоді Звєздни Мостове Болгарія (І місце), дипломант Фаворит-фест Грузія–арт (І місце), Бровко Нікіта та неперевершену грацію танцювальний колектив «Тандем», щорічний переможець районних конкурсів, своїм танцем «Вогонь».

Ветеран праці, вчитель математики Бадула Ольга Іванівна, що працює із заснування Ставківської восьмирічної школи, у своєму виступі розповіла про основні віхи становлення нашого навчального закладу.

Більше восьми тисяч світлих урочистих і звичайних трудових днів пам’ятають  ці світлі коридори, затишні класи й кабінети, спортивний зал, бібліотека, їдальня.

Мільйони разів звучав весело і дзвінко, заклично і сумно, урочисто і печально для кожного з нас шкільний дзвоник. Саме він запросив до школи 50 років тому перших першокласників, і саме він 50 років тому прощально лунав для перших випускників.

Тож право дати ювілейний дзвінок на святі мали перша першокласниця Ставківської школи, нині її директорка, Перепелиця Ніна Іванівна та перший випускник Чаус Анатолій Іванович.

Золотою симфонією для всіх прозвучала мелодія шкільного дзвоника як відгомін далекого дитинства, у яке неможливо повернутися.

Рідна школо!  З ювілеєм тебе, найкраща і найдорожча в світі! Творчих тобі злетів!

 

Вчителі  Ставківського опорного  навчально-виховного комплексу

«Загальноосвіттня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад»

Зіньківської міської ради Полтавської області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора