A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зіньківська громада
Полтавська область, Полтавський район

Вшанували пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави

Дата: 29.08.2021 14:43
Кількість переглядів: 412

В усі часи, усі народи,

А надто українці – ми,

За щастя бились, за свободу,

За право зватися людьми…

Володимир Прислонський

29 серпня відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

У цей  день  в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь час війни на Донбасі.

Сьогодні, 29 серпня 2021 року, у Зіньківській громаді вшанували пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, наших земляків, які віддали своє життя за нашу країну.

У заході взяли участь керівництво громади, начальники та працівники відділів виконавчого апарату міської ради, голова ради ветеранів, учасники бойових дій в зоні АТО, учні та вчителі місцевих шкіл, громадськість.

Міський голова Сергій Максименко подякував присутнім матерям загиблих воїнів АТО за їх силу духу та за те, що виховали героїв Батьківщини, мужніх та сміливих синів України, справжніх патріотів.

«Сьогодні згадуємо поіменно кожного захисника України, який віддав життя за незалежність Батьківщини. Відважні українські воїни стали символом гідності, кожен з них вчинив подвиг, віддавши життя за нову, відроджену Україну. Ми всі у вічному боргу перед матерями й батьками Віталія Кузьменка, Івана Матвієвського, Вадима Мирінця, Миколи Ряскова за те, що вони виростили сміливих і мужніх патріотів. Схиляємося перед дітьми, які втратили батьків, і перед тими, хто сьогодні боронить нашу державу в зоні АТО.  Вони живі, доки живуть у наших спогадах та серцях. Пам’ятаємо!», – зазначив Сергій Миколайович.

На Меморіалі Вічної Слави виступили також заступник військового комісара Сергій Влох, голова ГО «Ветерани АТО Зіньківщини» Павло Омельченко, голова ради ветеранів Володимир Прислонський, учні Зіньківського ліцею імені Дмитра Зерова Олександр Хмілевський та Ольга Касян.

«Пам’ятати загиблих захисників потрібно завжди, але наше завдання сьогодні й на майбутнє не залишати поза увагою тих, хто воював за незалежність нашої країни в роки Великої війни, хто відстоював цілісність і незалежність України уже в наші дні. Молодому поколінню потрібно брати з них приклад і бути готовими стати на захист нашої держави в майбутньому, якщо буде загроза її суверенітету та цілісності» - промовив Володимир Прислонський.

Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих героїв-земляків та поклали квіти до підніжжя пам’ятника.

Опісля урочистостей на Меморіалі, заходи по вшануванню Героїв Зіньківської громади продовжилися. Керівництво міської ради, учні та педагогічні працівники Зіньківського ліцею імені Дмитра Зерова, опорного закладу «Зіньківська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №1» та Дейкалівського опорного закладу загальної середньої освіти відвідали могили Віталія Кузьменка, Івана Матвієвського, Вадима Мирінця, Миколи Ряскова та поклали квіти до меморіальних дошок, що встановлені в школах, де навчалися Герої.

Матерям загиблих синів начальник відділу з соціального захисту Віктор Півень вручив продуктові набори.

Схилімо голови в печалі

За тими, хто зазнав страхіть війни.

Дай Бог, щоб від сьогодні і надалі

В боях із ворогом не гинули сини…

Володимир Прислонський

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора